Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh s jablky

Jíst častěji pstruha patří k letošním kulinárním předsevzetím naší redakce, a tím pádem i k výzvám. Pstruh se hodí skoro ke všemu, jen ne ke smažení v trojobalu. Tady vám nabízíme nový pohled na ochucení starého známého. 

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Pečení 0:15

Ingredience

    • 40 g másla
    • 2 jablka, zbavená jádřince a nakrájená na tenká kolečka (viz foto)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • filety ze 2 velkých pstruhů (viz JAK NA...)
    • 3–4 malé bobkové listy
    • 2–3 filátka ze sardelek, okapaná a pokrájená
    • 50–100 ml dobrého bílého vína
    • 1–2 lžíce piniových oříšků
    • světlé pečivo (ciabatta) k podávání 

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C. Zhruba čtvrtinou másla vymažte zapékací mísu velkou tak, aby se tam vešly pstruží filety. Dno poklaďte polovinou koleček z jablek. Osolte, opepřete a přidejte bobkové listy. Navrch položte překrájené rybí filety v jedné vrstvě, osolte, opepřete. Na ně vyskládejte zbývající jablečná kolečka.

2 Zbývající máslo rozpusťte v rendlíčku se sardelkami a rozdělte na ryby s jablky. Pokropte vínem a pečte cca 15 minut v předehřáté troubě tak, aby byla ryba propečená, ale ne vysušená.

3 Mezitím opražte v pánvi piniové oříšky.  

4 Rybu s jablky podávejte sypanou pinio- vými oříšky, doplněnou čerstvým světlým pečivem. 

JAK NA PSTRUŽÍ FILET

  • Aby vám ryba při práci neklouzala, můžete ji podložit pevnou (!) papírovou utěrkou. Ze pstruha nejprve odstraňte hlavu za žábrami i veškeré ploutve, potom z každé strany opatrně nejdřív podél páteře a pak žeber vykrojte plát masa.
  • Vykostit můžete v podstatě jakýkoli rybí filet, výborně to funguje u lososa. Má totiž kromě žeber jen málo kostí, které jsou dobře vidět a snadno se vyndavají. Po povrchu ryby přejíždějte prsty, lehce přitom přitlačte, když narazíte na kost, vytáhněte ji pinzetou nebo malými kleštičkami (spolu s miskou na odkládání je nabízí Tescoma, eshop.tescoma.cz). Když zrovna nemáte po ruce pinzetu, sáhněte nejlépe po malém nožíkus krátkou čepelí a zaobleným koncem. Nalezenou kostičku opatrně zachyťte mezi tupou stranu čepele a nehet na palci a vytáhněte. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažená ryba v bylinkové krustě

Halibut na másle s koprovým pestem

Tilapie v šunkovo-hořčičných balíčcích

Losos na paprice s bramborami

30x recepty z báječného podzimního ovoce

30 receptů s rybami a mořskými plody

REKLAMA

Přidat komentář