Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2532 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 241 g
Tuky 110 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jíst častěji pstruha patří k letošním kulinárním předsevzetím naší redakce, a tím pádem i k výzvám. Pstruh se hodí skoro ke všemu, jen ne ke smažení v trojobalu. Tady vám nabízíme nový pohled na ochucení starého známého. 

Suroviny

zbavená jádřince a nakrájená na tenká kolečka
sůl a pepř
čerstvě mletý
pstruh 2 ks
filety
ančovičky (konzerva) 2 ks
filátka, okapaná a pokrájená
piniové oříšky 1 PL
k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Zhruba čtvrtinou másla vymažte zapékací mísu velkou tak, aby se tam vešly pstruží filety. Dno poklaďte polovinou koleček z jablek. Osolte, opepřete a přidejte bobkové listy. Navrch položte překrájené rybí filety v jedné vrstvě, osolte, opepřete. Na ně vyskládejte zbývající jablečná kolečka.

2

Zbývající máslo rozpusťte v rendlíčku se sardelkami a rozdělte na ryby s jablky. Pokropte vínem a pečte cca 15 minut v předehřáté troubě tak, aby byla ryba propečená, ale ne vysušená.

3

Mezitím opražte v pánvi piniové oříšky.

4

Rybu s jablky podávejte sypanou pinio- vými oříšky, doplněnou čerstvým světlým pečivem.

JAK NA PSTRUŽÍ FILET

Aby vám ryba při práci neklouzala, můžete ji podložit pevnou (!) papírovou utěrkou. Ze pstruha nejprve odstraňte hlavu za žábrami i veškeré ploutve, potom z každé strany opatrně nejdřív podél páteře a pak žeber vykrojte plát masa. Vykostit můžete v podstatě jakýkoli rybí filet, výborně to funguje u lososa. Má totiž kromě žeber jen málo kostí, které jsou dobře vidět a snadno se vyndavají. Po povrchu ryby přejíždějte prsty, lehce přitom přitlačte, když narazíte na kost, vytáhněte ji pinzetou nebo malými kleštičkami (spolu s miskou na odkládání je nabízí Tescoma, eshop.tescoma.cz). Když zrovna nemáte po ruce pinzetu, sáhněte nejlépe po malém nožíkus krátkou čepelí a zaobleným koncem. Nalezenou kostičku opatrně zachyťte mezi tupou stranu čepele a nehet na palci a vytáhněte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín