0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos na paprice s bramborami

Losos na paprice s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos na paprice s bramborami

3.9 / 5. Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 137 g
Tuky 135 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo je něco jako luxusní upgrade buřtguláše. Ryba na smetaně, másle a paprice je prostě božská! 

Suroviny

losos 500 g
zbavený kůže a kostí
mouka pšeničná hladká 1 PL
brambory 500 g
pórek 1 ks
sůl
máslo 30 g
paprika mletá sladká 2 ČL
mletá, na poprášení
smetana na vaření 400 ml
citron
k podávání

1 Lososa nakrájejte na kostky o velikosti sousta. Obalte je v mouce a přebytečnou oklepněte (můžete to udělat i v cedníku).

2 Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na silnější plátky a pak na poloviny či třetiny/čtvrtiny (podle velikosti). Očistěte pórek a nakrájejte ho na kolečka. Je-li třeba, důkladně je propláchněte. Brambory a pórek nasypte do kastrolu, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Vodu osolte. Vařte 5 minut, pak vodu slijte a nechte důkladně okapat a zchladnout.

3 V kastrolu rozehřejte máslo, vložte rybu, několik vteřin zprudka opékejte, pak poprašte paprikou. Přidejte brambory s pórkem a smetanu. Přiveďte k varu a pod pokličkou duste 25 minut. Lehce osolte, trochu poprašte paprikou, chcete-li, a podávejte s citronem na pokapání. 

JAK NA FILET Z LOSOSA:
Vykostit můžete v podstatě jakýkoli rybí, výborně to funguje u lososa. Má totiž kromě žeber jen málo kostí, které jsou dobře vidět a snadno se vyndavají. Po povrchu ryby přejíždějte prsty, lehce přitom přitlačte, když narazíte na kost, vytáhněte ji pinzetou nebo malými kleštičkami (spolu s miskou na odkládání je nabízí Tescoma, eshop.tescoma.cz). Když zrovna nemáte po ruce pinzetu, sáhněte nejlépe po malém nožíku s krátkou čepelí a zaobleným koncem. Nalezenou kostičku opatrně zachyťte mezi tupou stranu čepele a nehet na palci a vytáhněte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Komentáře

Denisa Maj

Hrozně. Vařili jsme přesně dle receptu a vyšla z toho odporná kejda. Ztráta času a surovin. Obrázek na vrchu opravdu těžko. Obrovské zklamání

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč