Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos na paprice s bramborami
Losos na paprice s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos na paprice s bramborami

4.1/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 137 g
Tuky 135 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo je něco jako luxusní upgrade buřtguláše. Ryba na smetaně, másle a paprice je prostě božská! 

Suroviny

losos 500 g
zbavený kůže a kostí
pórek 1 ks
sůl
mletá, na poprášení
k podávání

Postup

1

Lososa nakrájejte na kostky o velikosti sousta. Obalte je v mouce a přebytečnou oklepněte (můžete to udělat i v cedníku).

2

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na silnější plátky a pak na poloviny či třetiny/čtvrtiny (podle velikosti). Očistěte pórek a nakrájejte ho na kolečka. Je-li třeba, důkladně je propláchněte. Brambory a pórek nasypte do kastrolu, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Vodu osolte. Vařte 5 minut, pak vodu slijte a nechte důkladně okapat a zchladnout.

3

V kastrolu rozehřejte máslo, vložte rybu, několik vteřin zprudka opékejte, pak poprašte paprikou. Přidejte brambory s pórkem a smetanu. Přiveďte k varu a pod pokličkou duste 25 minut. Lehce osolte, trochu poprašte paprikou, chcete-li, a podávejte s citronem na pokapání.

JAK NA FILET Z LOSOSA:
Vykostit můžete v podstatě jakýkoli rybí, výborně to funguje u lososa. Má totiž kromě žeber jen málo kostí, které jsou dobře vidět a snadno se vyndavají. Po povrchu ryby přejíždějte prsty, lehce přitom přitlačte, když narazíte na kost, vytáhněte ji pinzetou nebo malými kleštičkami (spolu s miskou na odkládání je nabízí Tescoma, eshop.tescoma.cz). Když zrovna nemáte po ruce pinzetu, sáhněte nejlépe po malém nožíku s krátkou čepelí a zaobleným koncem. Nalezenou kostičku opatrně zachyťte mezi tupou stranu čepele a nehet na palci a vytáhněte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Komentáře

25.07.2016 10:20

Recept je v pořádku a jídlo moc dobré. U nás všem chutnalo a vařím ho už po několikáté.

24.04.2016 10:09

Hrozně. Vařili jsme přesně dle receptu a vyšla z toho odporná kejda. Ztráta času a surovin. Obrázek na vrchu opravdu těžko. Obrovské zklamání

Apetit magazín