Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos na paprice s bramborami

Tohle jídlo je něco jako luxusní upgrade buřtguláše. Ryba na smetaně, másle a paprice je prostě božská! 

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Vaření 0:35

Ingredience

    • 500 g filetu z lososa, zbaveného kůže a kostí (viz JAK NA...)
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 500g brambor
    • 1 pórek
    • sůl
    • 30 g másla
    • 2 lžičky mleté sladké papriky + na poprášení
    • 400 ml smetany na vaření (aspoň 12%)
    • klínky citronu k podávání (nemusejí být) 

Příprava jídla

1 Lososa nakrájejte na kostky o velikosti sousta. Obalte je v mouce a přebytečnou oklepněte (můžete to udělat i v cedníku).

2 Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na silnější plátky a pak na poloviny či třetiny/čtvrtiny (podle velikosti). Očistěte pórek a nakrájejte ho na kolečka. Je-li třeba, důkladně je propláchněte. Brambory a pórek nasypte do kastrolu, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Vodu osolte. Vařte 5 minut, pak vodu slijte a nechte důkladně okapat a zchladnout.

3 V kastrolu rozehřejte máslo, vložte rybu, několik vteřin zprudka opékejte, pak poprašte paprikou. Přidejte brambory s pórkem a smetanu. Přiveďte k varu a pod pokličkou duste 25 minut. Lehce osolte, trochu poprašte paprikou, chcete-li, a podávejte s citronem na pokapání. 

JAK NA FILET Z LOSOSA:
Vykostit můžete v podstatě jakýkoli rybí, výborně to funguje u lososa. Má totiž kromě žeber jen málo kostí, které jsou dobře vidět a snadno se vyndavají. Po povrchu ryby přejíždějte prsty, lehce přitom přitlačte, když narazíte na kost, vytáhněte ji pinzetou nebo malými kleštičkami (spolu s miskou na odkládání je nabízí Tescoma, eshop.tescoma.cz). Když zrovna nemáte po ruce pinzetu, sáhněte nejlépe po malém nožíku s krátkou čepelí a zaobleným koncem. Nalezenou kostičku opatrně zachyťte mezi tupou stranu čepele a nehet na palci a vytáhněte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažená ryba v bylinkové krustě

Halibut na másle s koprovým pestem

Tilapie v šunkovo-hořčičných balíčcích

Pstruh s jablky

Paprika: Zázrak z Ameriky. Jaké druhy paprik existují a jak je využít v kuchyni?

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Hrozně. Vařili jsme přesně dle receptu a vyšla z toho odporná kejda. Ztráta času a surovin. Obrázek na vrchu opravdu těžko. Obrovské zklamání
Obrazek uzivatele
Recept je v pořádku a jídlo moc dobré. U nás všem chutnalo a vařím ho už po několikáté.

Přidat komentář