Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Lehký bramborový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1150 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 140 g
Tuky 36 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutná skvěle i bez majonézy.

Suroviny

brambory 500 g
varný typ A
vejce 3 ks
uvařená natvrdo, pokrájená na kostičky
vývar hovězí 150 ml
nebo zeleninový
cibule 1 ks
menší kus nadrobno
okurky nakládané 3 ks
pokrájené nahrubo
kefír 6 PL
lze vynechat
petrželka 0.5 svazku
hladkolistá, nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
lák z okurek 2 PL
nebo 1 lžíce citronové šťávy

Brambory uvařte ve slupce, slijte a ještě teplé oloupejte a pokrájejte. Zvlhčete teplým vývarem. Nechte chvilku vsáknout, potom přidejte ostatní přísady a zlehka promíchejte. Ochutnejte, případně dochuťte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit