Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí stripsy s bramborovou kaší a coleslawem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4611 kcal
Bílkoviny 269 g
Sacharidy 441 g
Tuky 200 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Občas stačí jen lehká obměna a vykouzlíte jídlo, které si všichni zamilují. Hedvábná kaše, křupavé rybí prsty v parmazánové strouhance a křehký salát. Na obyčejné rybí prsty už si nikdo ani nevzpomene.

Suroviny

Na rybí stripsy
sůl ½ ČL
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
strouhanka panko 1 hrnek
parmazán hrnku
tilápie 600 g
filety
rostlinný olej
na plech
klínky, k podávání
Na bramborovou kaši
sůl
máslo 150 g
na plátky
mléko 200 ml
nebo podle potřeby, teplé
petrželka
hladkolistá, na ozdobení
Na salát coleslaw
mrkev 2 ks
tučná
pažitka 1 svazek
nakrájená nadrobno
hořčice dijonská ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. V misce smíchejte mouku, sůl a pepř podle chuti, v druhé prošlehejte vejce, ve třetí promíchejte strouhanku s parmazánem. Rybí filety nakrájejte na silnější proužky nebo kousky, a postupně je obalujte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v parmazánové strouhance. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a potřený či pokapaný olejem. Dejte péct na 10–15 minut, v polovině času pečení obraťte.

2

Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy, dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přiveďte k varu a uvařte doměkka. Slijte, přidejte máslo nakrájené na plátky, přilijte polovinu mléka a rozšťouchejte. Dolévejte zbylé (či další) mléko a rozmíchejte do ideální konzistence. Podle chuti dosolte. 

3

Na coleslaw nakrájejte zelí na nudličky, mrkev nastrouhejte nahrubo a obojí dejte do misky. Zakysanou smetanu promíchejte s pažitkou, dijonskou hořčicí a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte se zelím a mrkví, podle chuti dosolte.

4

Rybí stripsy podávejte s bramborovou kaší a coleslawem.

NĚCO NAVÍC
Rybu krájejte na silnější kousky a pečte zprudka, jen tak se v troubě nevysuší. Rybí stripsy jsou mimochodem skvělé i jako zobání k televizi, zvláště, když rybu nakrájíte na kousky velikosti sousta.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín