Občas stačí jen lehká obměna a vykouzlíte jídlo, které si všichni zamilují. Hedvábná kaše, křupavé rybí prsty v parmazánové strouhance a křehký salát. Na obyčejné rybí prsty už si nikdo ani nevzpomene.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. V misce smíchejte mouku, sůl a pepř podle chuti, v druhé prošlehejte vejce, ve třetí promíchejte strouhanku s parmazánem. Rybí filety nakrájejte na silnější proužky nebo kousky, a postupně je obalujte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v parmazánové strouhance. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a potřený či pokapaný olejem. Dejte péct na 10–15 minut, v polovině času pečení obraťte.
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy, dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přiveďte k varu a uvařte doměkka. Slijte, přidejte máslo nakrájené na plátky, přilijte polovinu mléka a rozšťouchejte. Dolévejte zbylé (či další) mléko a rozmíchejte do ideální konzistence. Podle chuti dosolte.
Na coleslaw nakrájejte zelí na nudličky, mrkev nastrouhejte nahrubo a obojí dejte do misky. Zakysanou smetanu promíchejte s pažitkou, dijonskou hořčicí a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte se zelím a mrkví, podle chuti dosolte.
Rybí stripsy podávejte s bramborovou kaší a coleslawem.
NĚCO NAVÍC
Rybu krájejte na silnější kousky a pečte zprudka, jen tak se v troubě nevysuší. Rybí stripsy jsou mimochodem skvělé i jako zobání k televizi, zvláště, když rybu nakrájíte na kousky velikosti sousta.