0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí stripsy s bramborovou kaší a coleslawem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4611 kcal
Bílkoviny 269 g
Sacharidy 441 g
Tuky 200 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Občas stačí jen lehká obměna a vykouzlíte jídlo, které si všichni zamilují. Hedvábná kaše, křupavé rybí prsty v parmazánové strouhance a křehký salát. Na obyčejné rybí prsty už si nikdo ani nevzpomene.

Suroviny

Na rybí stripsy
mouka pšeničná hladká hrnku
sůl ½ ČL
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
strouhanka panko 1 hrnek
parmazán hrnku
tilápie 600 g
filety
rostlinný olej
na plech
klínky, k podávání
Na bramborovou kaši
sůl
máslo 150 g
na plátky
mléko 200 ml
nebo podle potřeby, teplé
petrželka
hladkolistá, na ozdobení
Na salát coleslaw
mrkev 2 ks
tučná
pažitka 1 svazek
nakrájená nadrobno
hořčice dijonská ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. V misce smíchejte mouku, sůl a pepř podle chuti, v druhé prošlehejte vejce, ve třetí promíchejte strouhanku s parmazánem. Rybí filety nakrájejte na silnější proužky nebo kousky, a postupně je obalujte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v parmazánové strouhance. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a potřený či pokapaný olejem. Dejte péct na 10–15 minut, v polovině času pečení obraťte.

2

Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy, dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přiveďte k varu a uvařte doměkka. Slijte, přidejte máslo nakrájené na plátky, přilijte polovinu mléka a rozšťouchejte. Dolévejte zbylé (či další) mléko a rozmíchejte do ideální konzistence. Podle chuti dosolte. 

3

Na coleslaw nakrájejte zelí na nudličky, mrkev nastrouhejte nahrubo a obojí dejte do misky. Zakysanou smetanu promíchejte s pažitkou, dijonskou hořčicí a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte se zelím a mrkví, podle chuti dosolte.

4

Rybí stripsy podávejte s bramborovou kaší a coleslawem.

NĚCO NAVÍC
Rybu krájejte na silnější kousky a pečte zprudka, jen tak se v troubě nevysuší. Rybí stripsy jsou mimochodem skvělé i jako zobání k televizi, zvláště, když rybu nakrájíte na kousky velikosti sousta.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jídelníček Kim Kardashian: Jak zhubla 7kg za tři týdny?
  • Zajímavosti

Jídelníček Kim Kardashian: Jak zhubla 7kg za tři týdny?

Když se Kim před rokem objevila na akci Met Gala v ikonických šatech po Marilyn Monroe, rozpoutala se vlna diskuzí, jak americká kráska dokázala za krátkou dobu tak výrazně zhubnout. I nás zajímalo, jakou cestu Kim při snižování váhy...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
KVÍZ: Poznáte jídla, která vařily naše babičky?
  • Zajímavosti

KVÍZ: Poznáte jídla, která vařily naše babičky?

Kuchyně našich babiček je hotový poklad. Byly to ženy, které věděly, jak hospodařit s málem a přesto připravit jídla, která dokázala rozproudít naše chuťové pohárky. V dnešní uspěchané době se vyplatí ponořit se do vzpomínek a objevit...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč