Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2577 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 326 g
Tuky 111 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vodnice je větší kulatá ředkev, obvykle bílá, ale existují také narůžovělé nebo i sytěji vybarvené odrůdy. Vychutnejte si ji v bramborovém salátu ochuceném po asijsku.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 5 cm
na tenké́ plátky + 5 cm nastrouhaných na tenké́ nudličky
rýžový ocet 250 ml
česnek 4 stroužky
oloupané
drobné, nové, vydrhnuté
sůl vločková
vodnice 400 g
olej
na smažení
mražený hrášek 150 g
spařený
fazolky zelené 150 g
krátce povařené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
polníček hrst
na ozdobení
Na zálivku
majonéza 150 g
pasta
rýžový ocet 1 PL

1 Na zálivku ve velké míse promíchejte majonézu, wasabi a ocet a dejte stranou. Do hrnce dejte 1 litr vody, plátky zázvoru,
rýžový ocet, česnek, brambory, osolte a přiveďte k varu. Vařte 10 minut a přidejte oloupané vodnice. Vařte ještě dalších 8–10 minut doměkka. Sceďte a nechte vychladnout. Krátce povařte fazolky a hrášek.

2 V pánvi na středním plameni rozpalte 1cm vrstvu oleje. Vsypte nastrouhaný zázvor a smažte 2–3 minuty dozlatova a dokřupava. Sceďte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Brambory a vodnice přepulte, dejte do mísy se zálivkou spolu s fazolkami a hráškem, osolte vločkovou solí, opepřete a promíchejte. Při podávání ozdobte polníčkem a smaženým zázvorem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč