Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2934 kcal
Bílkoviny 53 g
Cukr 403 g
Tuky 110 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vodnice je větší kulatá ředkev, obvykle bílá, ale existují také narůžovělé nebo i sytěji vybarvené odrůdy. Vychutnejte si ji v bramborovém salátu ochuceném po asijsku.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 10 cm
5cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný́ a nakrájený na tenké́ plátky + 5 cm nastrouhaných zesterem na tenké́ nudličky
rýžový ocet 250 ml
česnek 4 stroužky
oloupané
brambory 1 kg
drobné, nové, vydrhnuté
vločková mořská sůl Maldon
vodnice 400 g
bílá kulatá velká ředkev
olej
na smažení
mražený hrášek 150 g
spařený
fazolky zelené 150 g
krátce povařené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
polníček hrst
na ozdobení
Na zálivku
majonéza 150 g
dobrá
1 PL
pasta wasabi
rýžový ocet 1 PL

1 Na zálivku ve velké míse promíchejte majonézu, wasabi a ocet a dejte stranou. Do hrnce dejte 1 litr vody, plátky zázvoru,
rýžový ocet, česnek, brambory, osolte a přiveďte k varu. Vařte 10 minut a přidejte oloupané vodnice. Vařte ještě dalších 8–10 minut doměkka. Sceďte a nechte vychladnout. Krátce povařte fazolky a hrášek.

2 V pánvi na středním plameni rozpalte 1cm vrstvu oleje. Vsypte nastrouhaný zázvor a smažte 2–3 minuty dozlatova a dokřupava. Sceďte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Brambory a vodnice přepulte, dejte do mísy se zálivkou spolu s fazolkami a hráškem, osolte vločkovou solí, opepřete a promíchejte. Při podávání ozdobte polníčkem a smaženým zázvorem.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit