Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené kořeněné celerové hranolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 51
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 908 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 38 g
Tuky 77 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celerové hranolky můžete podávat samotné jen s dipem, ale jsou výborné i jako příloha k pečeni nebo steaku. Snadno je připravíte v troubě nebo zeleninové špalíčky nasypte do horkovzdušné fritézy. My je ochutily kari kořením, ale až budete příště recept zkoušet, můžete ho vyměnit za oregano, tymián nebo jiné oblíbené bylinky. Senzační low carb jídlo!

Suroviny

celer 2 ks
celkem asi 1,3 kg
slunečnicový olej 3 PL
kari koření 1 PL
jemné
sůl mořská
Na omáčku
nadrobno
petrželka 1 PL
nasekaná
sladká
česnek 1 stroužek
drcený

Postup

1

Promíchejte přísady na omáčku, podle chuti osolte a dejte chladit.

2

Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky o síle asi 1,5 cm.

3

Vhoďte je do vroucí osolené vody na 1–2 minuty, slijte a vraťte do hrnce. Přidejte olej, kari a osolte. Dobře promíchejte, aby se hranolky obalily.

4

Ochucený celer rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mezi jednotlivými hranolky zůstalo místo. V troubě předehřáté na 220 °C pečte 30–35 minut dozlatova. Podávejte s připravenou omáčkou.
 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Komentáře

01.11.2015 08:45

Naprosto uzasne! doporucuji malou zmenu v technologii - nakrajeny celer zmrazit a pak pect v troube pri vysoke teplote - hranolky tak budou daleko krupavejsi. Takto jsou velmi mekke, ale na uzasne chuti to nic neubira.

02.11.2015 10:25

Super nápad, Gisele. Vyzkoušíme!

Apetit magazín