Celerové hranolky můžete podávat samotné jen s dipem, ale jsou výborné i jako příloha k pečeni nebo steaku.
Suroviny
celer
2
ks
slunečnicový olej
3
PL
kari koření
1
PL
jemné
sůl mořská
Na omáčku
zakysaná smetana
200
g
rajče
1
ks
nadrobno
petrželka
1
PL
nasekaná
chilli omáčka
1
PL
sladká
česnek
1
stroužek
drcený
Postup
1
Promíchejte přísady na omáčku, podle chuti osolte a dejte chladit. Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky o síle asi 1,5 cm.
2
Vhoďte je do vroucí osolené vody na 1–2 minuty, slijte a vraťte do hrnce. Přidejte olej, kari a osolte. Dobře promíchejte, aby se hranolky obalily.
3
Ochucený celer rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mezi jednotlivými hranolky zůstalo místo. V troubě předehřáté na 220 °C pečte 30–35 minut dozlatova. Podávejte s připravenou omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Celer(12 receptů)
- Podzimní zelenina, která nikoho nenechá chladným(16 receptů)
Komentáře
Naprosto uzasne! doporucuji malou zmenu v technologii - nakrajeny celer zmrazit a pak pect v troube pri vysoke teplote - hranolky tak budou daleko krupavejsi. Takto jsou velmi mekke, ale na uzasne chuti to nic neubira.
Super nápad, Gisele. Vyzkoušíme!