Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kořeněné celerové hranolky

Pečené kořeněné celerové hranolky

4.1/5 Počet hodnocení: 45
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 908 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 38 g
Tuky 77 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celerové hranolky můžete podávat samotné jen s dipem, ale jsou výborné i jako příloha k pečeni nebo steaku.

Suroviny

celer 2 ks
slunečnicový olej 3 PL
kari koření 1 PL
jemné
sůl mořská
Na omáčku
nadrobno
petrželka 1 PL
nasekaná
sladká
česnek 1 stroužek
drcený

Postup

1

Promíchejte přísady na omáčku, podle chuti osolte a dejte chladit. Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky o síle asi 1,5 cm.

2

Vhoďte je do vroucí osolené vody na 1–2 minuty, slijte a vraťte do hrnce. Přidejte olej, kari a osolte. Dobře promíchejte, aby se hranolky obalily.

3

Ochucený celer rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mezi jednotlivými hranolky zůstalo místo. V troubě předehřáté na 220 °C pečte 30–35 minut dozlatova. Podávejte s připravenou omáčkou.
 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Komentáře

01.11.2015 08:45

Naprosto uzasne! doporucuji malou zmenu v technologii - nakrajeny celer zmrazit a pak pect v troube pri vysoke teplote - hranolky tak budou daleko krupavejsi. Takto jsou velmi mekke, ale na uzasne chuti to nic neubira.

02.11.2015 10:25

Super nápad, Gisele. Vyzkoušíme!

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč