Celerové hranolky můžete podávat samotné jen s dipem, ale jsou výborné i jako příloha k pečeni nebo steaku. Snadno je připravíte v troubě nebo zeleninové špalíčky nasypte do horkovzdušné fritézy. My je ochutily kari kořením, ale až budete příště recept zkoušet, můžete ho vyměnit za oregano, tymián nebo jiné oblíbené bylinky. Senzační low carb jídlo!
Suroviny
Postup
Promíchejte přísady na omáčku, podle chuti osolte a dejte chladit.
Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky o síle asi 1,5 cm.
Vhoďte je do vroucí osolené vody na 1–2 minuty, slijte a vraťte do hrnce. Přidejte olej, kari a osolte. Dobře promíchejte, aby se hranolky obalily.
Ochucený celer rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mezi jednotlivými hranolky zůstalo místo. V troubě předehřáté na 220 °C pečte 30–35 minut dozlatova. Podávejte s připravenou omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podzimní zelenina, která nikoho nenechá chladným(16 receptů )
- Proč jíst celer aneb třeskutě dobrá vitamínová bomba za pár korun(59 receptů )
Komentáře
Naprosto uzasne! doporucuji malou zmenu v technologii - nakrajeny celer zmrazit a pak pect v troube pri vysoke teplote - hranolky tak budou daleko krupavejsi. Takto jsou velmi mekke, ale na uzasne chuti to nic neubira.
Super nápad, Gisele. Vyzkoušíme!