Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené olivy
Smažené olivy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažené olivy

3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 782 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 67 g
Tuky 48 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažené olivy jsou piplačka, ale shodli jsme se, že stojí za to, zvlášť při svátečních příležitostech.

Suroviny

olivový olej
nebo jiný rostlinný olej na smažení
vejce 1 ks
plněné mandlí
strouhanka panko 75 g
italské bylinky
nebo provensálské bylinky či jiná podobná směs sušených bylin

Postup

1

V rendlíku rozehřejte 3–5 cm hlubokou vrstvu oleje na silnějším ohni na 180°C.

2

Mezitím v misce prošlehejte vejce. Vložte do něj olivy osušené papírovou utěrkou a smočte je ze všech stran. V mělké misce promíchejte strouhanku s bylinkami podle chuti a pak v ní kolem dokola obalte olivy.

3

Obalené olivy smažte po dávkách v rozehřátém oleji asi 45 sekund dozlatova. Vyndejte pomocí pěnovačky osušte na papírové utěrce a podávejte teplé.

NĚCO NAVÍC
Olivy můžete také obalit v trojobalu – pak je před obalením v mouce nesušte a použijte jemnou strouhanku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín