Smažené olivy

Smažené olivy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažené olivy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 782 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 67 g
Tuky 48 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažené olivy jsou piplačka, ale shodli jsme se, že stojí za to, zvlášť při svátečních příležitostech.

Suroviny

olivový olej
nebo jiný rostlinný olej na smažení
vejce 1 ks
olivy zelené 250 g
plněné mandlí
strouhanka panko 75 g
italské bylinky
nebo provensálské bylinky či jiná podobná směs sušených bylin

Postup

1

V rendlíku rozehřejte 3–5 cm hlubokou vrstvu oleje na silnějším ohni na 180°C.

2

Mezitím v misce prošlehejte vejce. Vložte do něj olivy osušené papírovou utěrkou a smočte je ze všech stran. V mělké misce promíchejte strouhanku s bylinkami podle chuti a pak v ní kolem dokola obalte olivy.

3

Obalené olivy smažte po dávkách v rozehřátém oleji asi 45 sekund dozlatova. Vyndejte pomocí pěnovačky osušte na papírové utěrce a podávejte teplé.

NĚCO NAVÍC
Olivy můžete také obalit v trojobalu – pak je před obalením v mouce nesušte a použijte jemnou strouhanku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...

Obchod Apetit