0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažené olivy

Smažené olivy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažené olivy

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 782 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 67 g
Tuky 48 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažené olivy jsou piplačka, ale shodli jsme se, že stojí za to, zvlášť při svátečních příležitostech.

Suroviny

olivový olej
nebo jiný rostlinný olej na smažení
vejce 1 ks
olivy zelené 250 g
plněné mandlí
strouhanka panko 75 g
italské bylinky
nebo provensálské bylinky či jiná podobná směs sušených bylin

Postup

1

V rendlíku rozehřejte 3–5 cm hlubokou vrstvu oleje na silnějším ohni na 180°C.

2

Mezitím v misce prošlehejte vejce. Vložte do něj olivy osušené papírovou utěrkou a smočte je ze všech stran. V mělké misce promíchejte strouhanku s bylinkami podle chuti a pak v ní kolem dokola obalte olivy.

3

Obalené olivy smažte po dávkách v rozehřátém oleji asi 45 sekund dozlatova. Vyndejte pomocí pěnovačky osušte na papírové utěrce a podávejte teplé.

NĚCO NAVÍC
Olivy můžete také obalit v trojobalu – pak je před obalením v mouce nesušte a použijte jemnou strouhanku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit