Tyhle "burgery" bude milovat každý! Na podnose nadělají spoustu parády, i když přiznáváme, že ne moc dlouho, protože zmizí jedna dvě!
Suroviny
olivy zelené
24
ks
velké, bez pecek
mozzarella
4
ks
důkladně okapaná a nakrájená na plátky
papriky pečené, v oleji
1
sklenka
papriky okapané a nakrájené na proužky
chobotnice
1
konzerva
naložené v oleji, mohou být i uzené, slité
chorizo
1
ks
klobáska, nakrájená na plátky a nasucho opečená na pánvi
ančovičky (konzerva)
1
konzerva
filátka překrojená
bylinky
čerstvé – např. bazalka nebo petrželka
Postup
1
Olivy podélně rozpulte. Na polovinu půlek dejte vždy po jednom plátku mozzarelly jako základ a potom kombinujte další vrstvy z připravených ingrediencí podle vaší chuti. Nakonec přidejte bylinku, chcete-li, a přiklopte druhou půlkou olivy. ‚Miniburgery dokončete probodnutím párátkem nebo ozdobným napichovátkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mejdan roku!(8 receptů )
- Chuťovky aneb Co si dáte k aperitivu?(13 receptů )