Švestky v kabátku ze slaniny se rychle stanou žhavými favority vašich oslav!
Suroviny
mandle
30
ks
loupané
sušené švestky
30
ks
bez pecek, propláchnuté horkou vodou
víno portské
250
ml
nebo sherry
slanina
30
plátků
Postup
1
Troubu předehřejte na 200°C. Mandle nasucho opražte na pánvi. Nechte zchladnout a pak jimi naplňte švestky – do každé dejte namísto pecky jednu mandli. Švestky dejte do misky, zalijte portským a nechte alespoň půl hodiny marinovat.
2
Každou švestku poté obalte ve slanině a spíchněte párátkem. Rozložte na plech a dejte péct, dokud slaninka nebude pěkně křupavá.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mejdan roku!(8 receptů )
- Slovanská kuchyně na talíři: výběr 40 ověřených receptů(40 receptů )