Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné Na 30 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 37815 kcal
Bílkoviny 1950 g
Sacharidy 2460 g
Tuky 2040 g
Vláknina 720 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Švestky v kabátku ze slaniny se rychle stanou žhavými favority vašich oslav!

Suroviny

mandle 30 ks
loupané
sušené švestky 30 ks
bez pecek, propláchnuté horkou vodou
nebo sherry
slanina 30 plátků

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Mandle nasucho opražte na pánvi. Nechte zchladnout a pak jimi naplňte švestky – do každé dejte namísto pecky jednu mandli. Švestky dejte do misky, zalijte portským a nechte alespoň půl hodiny marinovat.

2

Každou švestku poté obalte ve slanině a spíchněte párátkem. Rozložte na plech a dejte péct, dokud slaninka nebude pěkně křupavá.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...