
Švestky ve slanině
Švestky v kabátku ze slaniny se rychle stanou žhavými favority vašich oslav!
Vydání: 2015/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 30 celých mandlí, loupaných
- 30 sušených švestek bez pecek, propláchnutých horkou vodou
- 250–300ml portského vína nebo sherry (použít můžete i rum či dezertní víno)
- 30 tenkých plátků slaniny (pokud použijete španělský jamon nebo italské prosciutto, kupte raději 60 plátků)
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200°C. Mandle nasucho opražte na pánvi. Nechte zchladnout a pak jimi naplňte švestky – do každé dejte namísto pecky jednu mandli. Švestky dejte do misky, zalijte portským a nechte alespoň půl hodiny marinovat.
2 Každou švestku poté obalte ve slanině a spíchněte párátkem. Rozložte na plech a dejte péct, dokud slaninka nebude pěkně křupavá.
Přidat komentář