Milujete schwarzwaldský dort? Zbožňujete dobrou bábovku? A co takhle tyto dva oblíbené dezerty spojit? Věřte, že výsledek potěší všechny generace, ať už jako netradiční narozeninový dort nebo jako zákusek k nedělní kávě.
Suroviny
Postup
Na těsto nakrájejte čokoládu a opatrně ji rozpusťte v míse nad vodní lázní.
Třešně sceďte. Šťávu a pár třešní odložte stranou na později.
Máslo utřete s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Po jednom zašlehejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí, přesejte přes síto a vmíchejte stěrkou do směsi. Nakonec zapracujte i třešňovici a mléko.
Těsto rozdělte na dvě části. Vychladlou, ovšem ještě tekutou čokoládu a kakao vmíchejte do jedné poloviny těsta. Polovinu třešní vmíchejte do čokoládového a polovinu do světlého těsta.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Světlé těsto nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a na něj navrstvěte tmavé těsto. Těsta lehce promíchejte vidličkou, abyste vytvořili mramorovaný efekt.
Pečte v troubě 50–60 minut.
Nechte mírně zchladnout a poté vyklopte na mřížku. Pokud chcete, pokapejte bábovku třešňovicí podle chuti.
Na ozdobení rozpusťte nad vodní lázní zvlášť tmavou a bílou čokoládu.
Bábovku polijte nejprve tmavou čokoládou a nechte ztuhnout. Poté ozdobte bílou čokoládou a nechte ztuhnout.
Před podáváním ozdobte ušlehanou šlehačkou a zbývajícími třešněmi.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete nealko variantu bábovky, nahraďte třešňovici v těstě jednoduše odpovídajícím množstvím mléka. Na pokapání použijte třešňový džus nebo odloženou šťávu z kompotu.
Zdroj: Burdafood.Net / Gaby Zimmermann / Meine Familie & Ich