Vábivá radost.
Postup
Pusinky rozdrťte na drobečky (třeba válečkem); v žádném případě je nemelte v robotu najemno, hmota by pak neměla ten správný ‚skus‘. Drobky vsypte do mísy, přidejte ostatní přísady kromě čokolády a promíchejte, aby se vše rovnoměrně promísilo.
Čokoládu rozpusťte v misce postavené nad hrnec s horkou vodou nebo v mikrovlnné troubě, přilijte ji ke sněhové hmotě a tu propracujte tak, aby se všechno spojilo.
Chvíli nechte směs v chladu odpočinout a pak už tvarujte kuličky. Nemusíte se snažit o perfektní tvar, vždyť ruční práce – dnes tak ceněná – se vyznačuje právě milou nedokonalostí.
Potom rozpusťte čokoládu na polevu a kuličky v ní obalujte. Dá se to zvládnout pomocí dvou vidliček, jimiž každou kuličku uchopíte a ponoříte ji do polevy, nebo ji můžete vložit do papírového košíčku a v něm přelít čokoládou.
Profi Tipy Tomáše Dražského, šáfkuchaře hotelu Four Seasons
- Kombinace pistácií a sušených třešní je přesně to, co kuličkám dodá říz i pěknou barvu.
- Sušené třešně koupíte u většiny prodejců oříšků nebo ve specializovaných prodejnách s kořením a čaji. Dobře si je ale prohlédněte, protože se místo nich často prodávají jen obarvené rozinky korintky. Přírodní sušená třešeň je středně růžová; příliš divoká barva je tedy podezřelá.
Komentáře
Anonym
14.09.2007 17:31
Apetit 12/04
Anonym
13.11.2009 22:45
trvanlivost