Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné cca 40 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2889 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 298 g
Tuky 144 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vábivá radost.

Suroviny

sněhové pusinky 200 g
pistácie 20 g
jemně nasekané
jemně nasekané
nastrouhaná
sušené třešně 20 g
jemně nasekané
mléčná nebo hořká, s vysokým obsahem kakaové hmoty (např. Valrhona)
Na polevu
s vysokým obsahem kakaové hmoty

Postup

1

Pusinky rozdrťte na drobečky (třeba válečkem); v žádném případě je nemelte v robotu najemno, hmota by pak neměla ten správný ‚skus‘. Drobky vsypte do mísy, přidejte ostatní přísady kromě čokolády a promíchejte, aby se vše rovnoměrně promísilo.

    2

    Čokoládu rozpusťte v misce postavené nad hrnec s horkou vodou nebo v mikrovlnné troubě, přilijte ji ke sněhové hmotě a tu propracujte tak, aby se všechno spojilo.

      3

      Chvíli nechte směs v chladu odpočinout a pak už tvarujte kuličky. Nemusíte se snažit o perfektní tvar, vždyť ruční práce – dnes tak ceněná – se vyznačuje právě milou nedokonalostí.

        4

        Potom rozpusťte čokoládu na polevu a kuličky v ní obalujte. Dá se to zvládnout pomocí dvou vidliček, jimiž každou kuličku uchopíte a ponoříte ji do polevy, nebo ji můžete vložit do papírového košíčku a v něm přelít čokoládou.

          Profi Tipy Tomáše Dražského, šáfkuchaře hotelu Four Seasons

          • Kombinace pistácií a sušených třešní je přesně to, co kuličkám dodá říz i pěknou barvu.
          • Sušené třešně koupíte u většiny prodejců oříšků nebo ve specializovaných prodejnách s kořením a čaji. Dobře si je ale prohlédněte, protože se místo nich často prodávají jen obarvené rozinky korintky. Přírodní sušená třešeň je středně růžová; příliš divoká barva je tedy podezřelá.

          Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

          Autor: redakce Apetitu

          Apetit 2004/12

          Komentáře

          13.11.2009 22:45
          Zajímalo by mě, jak dloluho dopředu se dají dělat, jak dlouho vydrží. Nikdo nezkoušel? Vypadají podle receptu báječně, tak mě zajímá, jaká je skutečost.
          14.09.2007 17:31
          Recept se nachází v č.12/04, str.45

          Apetit magazín

          KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
          • Kvízy

          KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

          Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...