0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné cca 40 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2889 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 298 g
Tuky 144 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vábivá radost.

Suroviny

sněhové pusinky 200 g
pistácie 20 g
jemně nasekané
jemně nasekané
pomerančová kůra 20 g
nastrouhaná
sušené třešně 20 g
jemně nasekané
mléčná nebo hořká, s vysokým obsahem kakaové hmoty (např. Valrhona)
Na polevu
s vysokým obsahem kakaové hmoty

Postup

1

Pusinky rozdrťte na drobečky (třeba válečkem); v žádném případě je nemelte v robotu najemno, hmota by pak neměla ten správný ‚skus‘. Drobky vsypte do mísy, přidejte ostatní přísady kromě čokolády a promíchejte, aby se vše rovnoměrně promísilo.

    2

    Čokoládu rozpusťte v misce postavené nad hrnec s horkou vodou nebo v mikrovlnné troubě, přilijte ji ke sněhové hmotě a tu propracujte tak, aby se všechno spojilo.

      3

      Chvíli nechte směs v chladu odpočinout a pak už tvarujte kuličky. Nemusíte se snažit o perfektní tvar, vždyť ruční práce – dnes tak ceněná – se vyznačuje právě milou nedokonalostí.

        4

        Potom rozpusťte čokoládu na polevu a kuličky v ní obalujte. Dá se to zvládnout pomocí dvou vidliček, jimiž každou kuličku uchopíte a ponoříte ji do polevy, nebo ji můžete vložit do papírového košíčku a v něm přelít čokoládou.

          Profi Tipy Tomáše Dražského, šáfkuchaře hotelu Four Seasons

          • Kombinace pistácií a sušených třešní je přesně to, co kuličkám dodá říz i pěknou barvu.
          • Sušené třešně koupíte u většiny prodejců oříšků nebo ve specializovaných prodejnách s kořením a čaji. Dobře si je ale prohlédněte, protože se místo nich často prodávají jen obarvené rozinky korintky. Přírodní sušená třešeň je středně růžová; příliš divoká barva je tedy podezřelá.

          Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

          Autor: redakce Apetitu

          Apetit 2004/12

          Komentáře

          Anonym

          Recept se nachází v č.12/04, str.45

          Anonym

          Zajímalo by mě, jak dloluho dopředu se dají dělat, jak dlouho vydrží. Nikdo nezkoušel? Vypadají podle receptu báječně, tak mě zajímá, jaká je skutečost.

          Apetit magazín

          Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
          • Tipy redakce

          Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

          První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
          AD
          Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
          • Soutěže

          Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

          Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

          Obchod Apetit

          Dostupný
          399 Kč
          279 Kč
          Dostupný
          399 Kč
          319 Kč
          Dostupný
          399 Kč
          319 Kč
          Dostupný
          399 Kč
          279 Kč
          Dostupný
          399 Kč
          279 Kč
          Dostupný
          399 Kč
          279 Kč
          Dostupný
          399 Kč
          279 Kč
          Dostupný
          399 Kč
          319 Kč
          Dostupný
          399 Kč
          319 Kč
          Dostupný
          549 Kč
          439 Kč
          Dostupný
          399 Kč
          279 Kč
          Dostupný
          399 Kč
          319 Kč