Sněhový věnec
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1633 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 372 g
Tuky 1 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, křehké! Vyrobte si jedlou dekoraci na dveře nebo pro sváteční tabuli.

Suroviny

bílek 225 ml
zhruba z 6 vajec
krupicový cukr 330 g
vinný ocet bílý 0.5 ČL
pečicí papír
Na dokončení
moučkový cukr 40 g
prosátý
skořice 1 ČL
muškátový oříšek 0.5 ČL
strouhaný
červená stužka na převázání

Postup

1

Předehřejte troubu na 150 °C.

2

Bílky ušlehejte na pevný sníh, až se na šlehacích metlách budou po vytažení tvořit špičky. Postupně po lžících přidávejte krupicový cukr (vždy šlehejte 30 sekund, než přidáte další lžíci).

3

Jakmile máte zapracovaný všechen cukr, šlehejte, až bude směs pevná a lesklá. Odhrňte hmotu ze stěn mísy, přilijte ocet a šlehejte další 2 minuty.

4

Na pečicí papír nakreslete dvě soustředné kružnice (o průměru 26 a 19 cm) – získáte tak základ na věnec (viz kolo z tmavého papíru na fotografii dole).

5

Vystřihněte. Papírový základ položte na plech vyložený pečicím papírem a lžící na něj klaďte bílkovou směs – pěkně jeden kopeček směsi vedle druhého.

příprava bílkového věnce

6

Vložte do trouby, snižte teplotu na 120 °C a věnec v ní sušte 1,5 hodiny.

7

Troubu vypněte a nechte v ní věnec vychladnout. Smíchejte moučkový cukr, skořici a muškátový oříšek a poprašte směsí věnec. Převažte ho stužkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit