Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1614 kcal
Bílkoviny 25 g
Cukr 370 g
Tuky 1 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pozor, křehké! Vyrobte si jedlou dekoraci na dveře nebo pro sváteční tabuli.

Suroviny

bílek 225 ml
zhruba z 6 vajec
krupicový cukr 330 g
vinný ocet bílý 0.5 ČL
pečící papír
Na dokončení
moučkový cukr 40 g
prosátý
skořice ČL
muškátový oříšek 0.5 ČL
strouhaný
červená stužka na převázání
1 Předehřejte troubu na 150 °C. Bílky ušlehejte na pevný sníh, až se na šlehacích metlách budou po vytažení tvořit špičky. Postupně po lžících přidávejte krupicový cukr (vždy šlehejte 30 sekund, než přidáte další lžíci). Jakmile máte zapracovaný všechen cukr, šlehejte, až bude směs pevná a lesklá. Odhrňte hmotu ze stěn mísy, přilijte ocet a šlehejte další 2 minuty.

2 Na pečicí papír nakreslete dvě soustředné kružnice (o průměru 26 a 19 cm) – získáte tak základ na věnec (viz kolo z tmavého papíru na fotografii dole). Vystřihněte. Papírový základ položte na plech vyložený pečicím papírem a lžící na něj klaďte bílkovou směs – pěkně jeden kopeček směsi vedle druhého.

3 Vložte do trouby, snižte teplotu na 120 °C a věnec v ní sušte 1,5 hodiny. Troubu vypněte a nechte v ní věnec vychladnout. Smíchejte moučkový cukr, skořici a muškátový oříšek a poprašte směsí věnec. Převažte ho stužkou.


Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit