Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sněhový věnec
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1633 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 372 g
Tuky 1 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, křehké! Vyrobte si jedlou dekoraci na dveře nebo pro sváteční tabuli.

Suroviny

bílek 225 ml
zhruba z 6 vajec
vinný ocet bílý ½ ČL
pečicí papír
Na dokončení
prosátý
strouhaný
červená stužka na převázání

Postup

1

Předehřejte troubu na 150 °C.

2

Bílky ušlehejte na pevný sníh, až se na šlehacích metlách budou po vytažení tvořit špičky. Postupně po lžících přidávejte krupicový cukr (vždy šlehejte 30 sekund, než přidáte další lžíci).

3

Jakmile máte zapracovaný všechen cukr, šlehejte, až bude směs pevná a lesklá. Odhrňte hmotu ze stěn mísy, přilijte ocet a šlehejte další 2 minuty.

4

Na pečicí papír nakreslete dvě soustředné kružnice (o průměru 26 a 19 cm) – získáte tak základ na věnec (viz kolo z tmavého papíru na fotografii dole).

5

Vystřihněte. Papírový základ položte na plech vyložený pečicím papírem a lžící na něj klaďte bílkovou směs – pěkně jeden kopeček směsi vedle druhého.

příprava bílkového věnce

6

Vložte do trouby, snižte teplotu na 120 °C a věnec v ní sušte 1,5 hodiny.

7

Troubu vypněte a nechte v ní věnec vychladnout. Smíchejte moučkový cukr, skořici a muškátový oříšek a poprašte směsí věnec. Převažte ho stužkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč