Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perníkový věnec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1893 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 275 g
Tuky 55 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdopak mi to loupe perníček?

Související recepty

Suroviny

vejce 2 ks
1 do těsta + 1 na potření perníčků
med 1 PL
čokoláda na vaření 10 g
nastrouhaná
kypřicí prášek do perníku 1 ČL
prosátý
slaměný věnec o průměru cca 30 cm – koupíte v květinářství či zahradnictví
pruhy látek
šití
ozdobný provaz
jedlé lepidlo

Postup

1

V míse utřete máslo s cukrem a vejcem. Do směsi přidejte med, kakao a čokoládu. Zvlášť prosejte mouku s práškem do perníku a přidejte k máslové směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi 5 mm.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Z těsta vykrajujte tvary a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 5 minut.

3

Okamžitě po vyjmutí z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem a nechte vychladnout. Z bílku, citronové šťávy a moučkového cukru utřete polevu a perníčky ozdobte.

4

Základ na věnec omotejte pruhy látek a upevněte nití nebo lepidlem. Perníčky na látku lepte jedlým lepidlem. Pomocí provázku věnec zavěste.

perníčkový věnec

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...