Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1887 kcal
Bílkoviny 57 g
Cukr 274 g
Tuky 55 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kdopak mi to loupe perníček?

Suroviny

máslo 30 g
moučkový cukr 30 g
vejce 1 ks
malé
vejce 1 ks
na potření perníčků
med 1 PL
čokoláda na vaření 10 g
nastrouhaná
kakao 1 PL
holandského typu
mouka pšeničná hladká 125 g
1 ČL
prášek do pečiva do perníku
bílek 1 ks
citronová štáva 1 ČL
moučkový cukr 150 g
prosátý
slaměný věnec o průměru cca 30 cm
pruhy látek
šití
ozdobný provaz
jedlé lepidlo
1 V míse utřete máslo s cukrem a vejcem. Do směsi přidejte med, kakao a čokoládu. Zvlášť prosejte mouku s práškem do perníku a přidejte k máslové směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi 5 mm.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Z těsta vykrajujte tvary a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 5 minut.

3 Okamžitě po vyjmutí z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem a nechte vychladnout. Z bílku, citronové šťávy a moučkového cukru utřete polevu a perníčky ozdobte.

4 Základ na věnec omotejte pruhy látek a upevněte nití nebo lepidlem. Perníčky na látku lepte jedlým lepidlem. Pomocí provázku věnec zavěste.


Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit