Perníkový věnec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Více než hodinu Velmi snadné na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1893 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 275 g
Tuky 55 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdopak mi to loupe perníček?

Suroviny

máslo 30 g
moučkový cukr 30 g
vejce 2 ks
1 do těsta + 1 na potření perníčků
med 1 PL
čokoláda na vaření 10 g
nastrouhaná
kakao holandského typu 1 PL
mouka pšeničná hladká 125 g
kypřicí prášek do perníku 1 ČL
bílek 1 ks
citronová štáva 1 ČL
moučkový cukr 150 g
prosátý
slaměný věnec o průměru cca 30 cm – koupíte v květinářství či zahradnictví
pruhy látek
šití
ozdobný provaz
jedlé lepidlo

1 V míse utřete máslo s cukrem a vejcem. Do směsi přidejte med, kakao a čokoládu. Zvlášť prosejte mouku s práškem do perníku a přidejte k máslové směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi 5 mm.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Z těsta vykrajujte tvary a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 5 minut.

3 Okamžitě po vyjmutí z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem a nechte vychladnout. Z bílku, citronové šťávy a moučkového cukru utřete polevu a perníčky ozdobte.

4 Základ na věnec omotejte pruhy látek a upevněte nití nebo lepidlem. Perníčky na látku lepte jedlým lepidlem. Pomocí provázku věnec zavěste.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit