Božský věnec s brusinkami

Božský věnec s brusinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10010 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 1888 g
Tuky 217 g
Vláknina 164 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Snídejte hravě - těsto s náplní si připravte s předstihem a ráno ho jen upečte.

Suroviny

listové těsto 500 g
pokojové teploty
mouka pšeničná hladká 15 g
máslo 50 g
pokojové teploty
krupicový cukr 50 g
vejce 2 ks
50 g
mleté mandle
vanilkový extrakt
pár kapek
meruňkový džem 3 PL
moučkový cukr 8 PL
prosátý
sušené brusinky 25 ks
mandle plátky 15 g

1 Listové těsto rozválejte na obdélník o síle mince. Pak ho podélně rozpulte na dvě stejně velké části. Z každého obdélníku odřízněte (po kratší straně) pěticentimetrový proužek a ten uschovejte v ledničce.

2 Máslo vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Do hrníčku rozklepněte jedno z vajec, lehce prošlehejte a pak přimíchejte k máslové směsi. Nakonec k ní přidejte také mandle, mouku a vanilkový extrakt.

3 Máslovou směs s mandlemi si rozdělte na poloviny. Každou z nich naneste na jeden obdélník těsta – vždy podél delšího okraje a tak, aby zabrala jen polovinu plochy. Zbytek těsta potřete marmeládou. Rozklepněte i druhé vejce a potřete jím okraje těsta, a pak ho od delší strany zarolujte.

4 Vzniklé rolky vytvarujte na plechu vyloženém pečicím papírem do věnce. V místě, kde se rolky stýkají, těsto přimáčkněte, potřete vajíčkem a ještě přelepte připravenými pěticentimetrovými proužky.

5 Věnec dejte přes noc do lednice, následující den ho potřete zbylým vajíčkem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C zhruba 20–25 minut do krásné zlaté barvy. Nechte zchladnout.

6 Moučkový cukr rozmíchejte se dvěma lžičkami teplé vody dohladka. Polevou ozdobte věnec, posypte ho brusinkami a plátky mandlí. Podávejte pokrájené na plátky.

NĚCO NAVÍC
Do věnce můžete dát také rybízovou marmeládu a vanilkový extrakt zaměnit za pár kapek rumu. Jako poleva je báječná i čokoláda.

Apetit magazín

  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit