Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10329 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 1892 g
Tuky 244 g
Vláknina 170 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídejte hravě - těsto s náplní si připravte s předstihem a ráno ho jen upečte.

Suroviny

pokojové teploty
pokojové teploty
vejce 2 ks
mleté
vanilkový extrakt
pár kapek
meruňkový džem 3 PL
prosátý
sušené brusinky 25 ks
mandle plátky 15 g

Postup

1

Listové těsto rozválejte na obdélník o síle mince. Pak ho podélně rozpulte na dvě stejně velké části. Z každého obdélníku odřízněte (po kratší straně) pěticentimetrový proužek a ten uschovejte v ledničce.

2

Máslo vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Do hrníčku rozklepněte jedno z vajec, lehce prošlehejte a pak přimíchejte k máslové směsi. Nakonec k ní přidejte také mandle, mouku a vanilkový extrakt.

3

Máslovou směs s mandlemi si rozdělte na poloviny. Každou z nich naneste na jeden obdélník těsta – vždy podél delšího okraje a tak, aby zabrala jen polovinu plochy. Zbytek těsta potřete marmeládou. Rozklepněte i druhé vejce a potřete jím okraje těsta, a pak ho od delší strany zarolujte.

4

Vzniklé rolky vytvarujte na plechu vyloženém pečicím papírem do věnce. V místě, kde se rolky stýkají, těsto přimáčkněte, potřete vajíčkem a ještě přelepte připravenými pěticentimetrovými proužky.

5

Věnec dejte přes noc do lednice, následující den ho potřete zbylým vajíčkem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C zhruba 20–25 minut do krásné zlaté barvy. Nechte zchladnout.

6

Moučkový cukr rozmíchejte se dvěma lžičkami teplé vody dohladka. Polevou ozdobte věnec, posypte ho brusinkami a plátky mandlí. Podávejte pokrájené na plátky.

NĚCO NAVÍC
Do věnce můžete dát také rybízovou marmeládu a vanilkový extrakt zaměnit za pár kapek rumu. Jako poleva je báječná i čokoláda.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...