Snickers koláč je lahodný nepečený dezert připomínající oblíbenou tyčinku. Spodní část tvoří korpus z čokoládových sušenek a karamelový krém. Vršek tvoří čepice z nadýchané šlehačky zdobené karamelem. Díky ní dezert nejen skvěle chutná, ale také vypadá slavnostně a výjimečně.
Suroviny
Postup
Připravte korpus. Sušenky, nalámanou hořkou čokoládu a máslo pokojové teploty vložíme do mixéru a rozmixujeme na vlhkou drobenku. Vsypte do koláčové formy o průměru 25 cm a důkladně přitlate ke dnu i bokům. Uložte do lednice.
Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
Mascarpone smíchejte s 200 g karamelového kondenzovaného mléka. Přidáváme ho postupně, aby se ingredience spojily v hladkou hmotu. Přidejte rozpuštěnou bílou čokoládu a stěrkou ji opatrně zapracujte do krému.
Korpus ve formě vyjměte z lednice a naplňte připraveným krémem. Vraťte koláč zpět do lednice na alespoň 2 hodiny.
Vychlazená smetana vyšlehejte do nadýchané šlehačky a ozdobte jí vychlazený koláč.
Povrch koláče ozdobte mřížkou z karamelového kondenzovaného mléka a nakrájenou tyčinkou Snickers. Podávejte vychlazený.
Recept i fotografie převzaty z Moje Gotowanie.
TIPY REDAKCE
- K přípravě korpusu můžete použít Oreo sušenky s čokoládovou náplní.
- Karamelové kondenzované mléko můžete připravit sami z kondenzovaného mléka nebo z běžného mléka a cukru. V prvním případě vařte uzavřenou konzervu se slazeným kondenzovaným mlékem v horké vodě asi 2–3 hodiny. V druhém vařte 400 ml mléka na mírném ohni se 400 g cukru, míchejte, až hmota zhoustne a zhnědne.
- Korpus s karamelovou náplní můžete nechat přes noc v lednici – druhý den pak ušlehejte smetanu a ozdobte.
- Do krému můžeme přidat tyčinky Snickers nakrájené na malé kousky.
- Karamelové kondenzované mléko na ozdobení se vám bude nejlépe nanášet cukrářským sáčkem. Můžete také použít obyčejný plastový sáček s odstřiženým rohem.
- Na ozdobení můžete použít i nasekané pražené (klidně i solené pro zajímavý kontrast) arašídy.