Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Snickers koláč
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:
1.5/5 Počet hodnocení: 277
Do 45 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4000 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 400 g
Tuky 240 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snickers koláč je lahodný nepečený dezert připomínající oblíbenou tyčinku. Spodní část tvoří korpus z čokoládových sušenek a karamelový krém. Vršek tvoří čepice z nadýchané šlehačky zdobené karamelem. Díky ní dezert nejen skvěle chutná, ale také vypadá slavnostně a výjimečně.

Suroviny

čokoládové sušenky 300 g
tmavá čokoláda 50 g
karamelové
čokoládové tyčinky
Snickers, nakrájená

Postup

1

Připravte korpus. Sušenky, nalámanou hořkou čokoládu a máslo pokojové teploty vložíme do mixéru a rozmixujeme na vlhkou drobenku. Vsypte do koláčové formy o průměru 25 cm a důkladně přitlate ke dnu i bokům. Uložte do lednice.

2

Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.

3

Mascarpone smíchejte s 200 g karamelového kondenzovaného mléka. Přidáváme ho postupně, aby se ingredience spojily v hladkou hmotu. Přidejte rozpuštěnou bílou čokoládu a stěrkou ji opatrně zapracujte do krému.

4

Korpus ve formě vyjměte z lednice a naplňte připraveným krémem. Vraťte koláč zpět do lednice na alespoň 2 hodiny. 

5

Vychlazená smetana vyšlehejte do nadýchané šlehačky a ozdobte jí vychlazený koláč.

6

Povrch koláče ozdobte mřížkou z karamelového kondenzovaného mléka a nakrájenou tyčinkou Snickers. Podávejte vychlazený.

Recept i fotografie převzaty z Moje Gotowanie.

TIPY REDAKCE

  • K přípravě korpusu můžete použít Oreo sušenky s čokoládovou náplní.
  • Karamelové kondenzované mléko můžete připravit sami z kondenzovaného mléka nebo z běžného mléka a cukru. V prvním případě vařte uzavřenou konzervu se slazeným kondenzovaným mlékem v horké vodě asi 2–3 hodiny. V druhém vařte 400 ml mléka na mírném ohni se 400 g cukru, míchejte, až hmota zhoustne a zhnědne.
  • Korpus s karamelovou náplní můžete nechat přes noc v lednici – druhý den pak ušlehejte smetanu a ozdobte.
  • Do krému můžeme přidat tyčinky Snickers nakrájené na malé kousky.
  • Karamelové kondenzované mléko na ozdobení se vám bude nejlépe nanášet cukrářským sáčkem. Můžete také použít obyčejný plastový sáček s odstřiženým rohem.
  • Na ozdobení můžete použít i nasekané pražené (klidně i solené pro zajímavý kontrast) arašídy.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč