Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 90 min
4,4 (74x)
18. 8. 2023
Banánovo-čokoládová bábovka s karamelovou polevou a arašídy
BBC Good Food
Banánovo-čokoládová bábovka s karamelovou polevou a arašídy
BBC Good Food


Velmi snadné
< 90 min
4,4 (74x)

Kouzlo této banánové bábovky je jednoduché. Čím zralejší banány použijete, tím bude lepší. Zabijete tak hned dvě mouchy jednou ranou – zbavíte se přezrálých banánů, které už nikoho nelákají, a ještě si báječně pochutnáte. Korunou celého díla je sladká karamelová poleva posypaná solenými arašídy.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 bábovku o průměru 26 cm

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 bábovku o průměru 26 cm

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 6360 kcal
  • Bílkoviny 120 g
  • Sacharidy 780 g
  • Tuky 300 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Cassie Best, z vydání Apetit Banánovo-čokoládová bábovka s karamelovou polevou a arašídy

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(74 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Související články

cokoladova_babovka_s_tahini_0.jpeg

Jak vymazat a vysypat formu na dokonalou bábovku? Buďte pečliví a nespěchejte

Správné vymazání a vysypání bábovkové formy je základ každého úspěšného pečení. Nestačí jen rychlé potření máslem a ledabylé posypání moukou – příprava vyžaduje pečlivost. Ať už zvolíte klasickou mouku, kokos, nebo jiný posyp, záleží na rovnoměrném pokrytí, které zabrání přichycení těsta a zajistí, že bábovka vyklouzne z formy hladce. Přesně provedená příprava navíc ovlivní výslednou texturu i vzhled bábovky. Pamatujte, že úspěch nezačíná u těsta, ale už u přípravy formy!