Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6552 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 766 g
Tuky 354 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasný dezert s newyorskými kořeny musíte vyzkoušet. Je stylový a už po prvním soustu se bude svět zdát mnohem veselejší!

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná polohrubá 2.5
krystalový cukr 1.5
sůl 1.5
kakao 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
olej 1.5
podmáslí 1
vejce 2 ks
velká
2 PL
červené barvivo nemusí být
ocet 1
vanilkový extrakt 1 PL
Na náplň a potření
450 g
Lučina lze nahradit riccotou
moučkový cukr 4
máslo 220 g
měkkého
vanilkové esence
pekanové ořechy
lze nahradit plátky opražených mandlí či vlašskýmim ořechy

Postup

1
Předehřejte troubu na 180/160 °C. Olejem lehce vymažte a moukou vysypte tři dortové formy o průměru 22 cm.
2
Do mísy dejte mouku, cukr, sůl, kakao a prášek do pečiva. V jiné míse smíchejte olej, podmáslí, vejce, červené barvivo, ocet a vanilkový extrakt. Suché ingredience smíchejte s mokrými a dohladka prošlehejte.
3
Pečte půl hodiny (špejle zůstane po zapíchnutí do těsta čistá).
4
Než korpusy vychladnou, připravte krém. Elektrickým šlehačem utřete sýr, cukr a máslo. Přidejte vanilkovou esenci, prošlehejte a dejte trochu ztuhnout do lednice.
5
Na talíř položte jeden z korpusů (oblou stranou dolů). Rozetřete na něj trochu krému, přiklopte další korpus (zaoblenou stranou dolů) a zopakujte. Poslední korpus položte zaoblenou stranou nahoru a ozdobte ho ořechy. Pokud vám zbyl krém, můžete jím potřít i vršek a strany dortu.
 
NĚCO NAVÍC
Americké dezerty jsou "proslavené" svou sladkostí. Pokud si nepotrpíte na přeslazené dezerty, bez obav se odchylte od původního receptu a množství cukru do krému upravte podle své chuti (někomu ho bude stačit i 1/4 původní dávky). 

Komentáře

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit