Špagety s pestem a parmazánem

Špagety s pestem a parmazánem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2097 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 254 g
Tuky 74 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Není nic snazšího než uvařit těstoviny. Když je obohatíte sýrem a aromatickým pestem, máte ideální přílohou k masovým kuličkám.

Suroviny

těstoviny 500 g
bazalkové pesto 2 PL
hotové
parmazán 50 g
strouhaný, naloupaný na hoblinky
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte je a vraťte do hrnce. Tam je promíchejte s pestem a polovinou sýra.

2.
Vsypte do servírovací mísy, posypte zbylým parmazánem a podávejte k masovým kuličkám.

zkuste to jinak
Místo pesta můžete s úspěchem použít ­třeba pastu ze sušených rajčat.

Komentáře

Anonym

Těstoviny miluju a tenhle receptík obzvlášt. Ráda ho kombinuju ještě s druhým receptem z Apetitu - s rajčátky, cuketou a dokřupava opraženou slaninkou.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit