Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety s pestem a parmazánem
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 24
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2097 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 254 g
Tuky 74 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špagety s pestem je jídlo jen ze tří ingrediencí, které vás překvapí svou jednoduchou přípravou, zato naprosto dokonalou chutí. Neodolatelné spojení, které musíte vyzkoušet. Není nic snazšího než uvařit těstoviny a když je obohatíte sýrem a aromatickým pestem, máte ideální přílohou k masovým kuličkám nebo lehkou vegetariánskou večeři.

Suroviny

těstoviny 500 g
bazalkové pesto 2 PL
hotové
strouhaný, naloupaný na hoblinky

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte je a vraťte do hrnce. Tam je promíchejte s pestem a polovinou sýra.

2

Vsypte do servírovací mísy, posypte zbylým parmazánem a podávejte k masovým kuličkám.

NĚCO NAVÍC
Místo pesta můžete s úspěchem použít ­třeba pastu ze sušených rajčat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

24.06.2020 19:52

Literally je tu recept, jak uvařit špagety a dát si na něj polotovar. PogChamp

02.09.2007 13:31
Recept se nachází v č.6/05, str.64
17.10.2007 16:42
Těstoviny miluju a tenhle receptík obzvlášt. Ráda ho kombinuju ještě s druhým receptem z Apetitu - s rajčátky, cuketou a dokřupava opraženou slaninkou.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...