0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s pestem a parmazánem

Špagety s pestem a parmazánem
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Špagety s pestem a parmazánem

4.4/5 Počet hodnocení: 18
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2097 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 254 g
Tuky 74 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není nic snazšího než uvařit těstoviny. Když je obohatíte sýrem a aromatickým pestem, máte ideální přílohou k masovým kuličkám.

Suroviny

těstoviny 500 g
bazalkové pesto 2 PL
hotové
strouhaný, naloupaný na hoblinky

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte je a vraťte do hrnce. Tam je promíchejte s pestem a polovinou sýra.

2

Vsypte do servírovací mísy, posypte zbylým parmazánem a podávejte k masovým kuličkám.

Zkuste to jinak
Místo pesta můžete s úspěchem použít ­třeba pastu ze sušených rajčat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.64

Anonym

Těstoviny miluju a tenhle receptík obzvlášt. Ráda ho kombinuju ještě s druhým receptem z Apetitu - s rajčátky, cuketou a dokřupava opraženou slaninkou.

Ondřej Zemčík

Literally je tu recept, jak uvařit špagety a dát si na něj polotovar. PogChamp

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč