0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s chorizem z jednoho hrnce

Těstoviny s chorizem z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s chorizem z jednoho hrnce

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2836 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 237 g
Tuky 136 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá večeře se zeleninou, která právě dozrála. Je to, jako když máte chuť na lečo, ale přijde vám příliš prosté, a zároveň se vám nechce moc vařit. Tyhle těstoviny splní všechna vaše přání.

Suroviny

olivový olej 1 PL
chorizo 200 g
salám, nakrájený na kolečka nebo čtvrtkolečka
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika červená 1 ks
zbavená semeníku a nakrájená na proužky
paprika žlutá 1 ks
zbavená semeníku a nakrájená na proužky
česnek 3 stroužky
drcené
rigatoni 250 g
vývar kuřecí 480 ml
konzervovaná rajčata drcená 400 g
1 konzerva
rajčatový protlak 1 ČL
smetana ke šlehání 120 ml
baby špenát 75 g
mozzarella 120 g
natrhaná
parmazán 2 PL
strouhaný + k podávání
rajčata cherry 100 g
přepůlená
bazalka 1 hrst
nasekaná nahrubo

Postup

1

V široké pánvi s vysokým okrajem rozehřejte olej. Přidejte chorizo a opékejte dozlatova. Vyjměte a dejte do misky. 

2

Do pánve po chorizu vsypte cibuli a opékejte dozlatova. Osolte a přidejte červenou a žlutou papriku a česnek, krátce opečte (cca 2 minuty) a přidejte rigatoni, vývar, rajčata v plechovce a rajčatový protlak. Vše promíchejte. Přiveďte k mírnému varu, přiklopte pokličkou a zvolna vařte cca 10 minut. Promíchejte, přidejte smetanu, špenát, mozzarellu a parmazán. Povařte ještě 2-3 minuty nebo aby byla pasta al dente. 

3

Sejměte z plotny, vmíchejte chorizo, posypte přepůlenými cherry rajčaty a ozdobte bazalkou a parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....

Obchod Apetit