0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s chorizem z jednoho hrnce

Těstoviny s chorizem z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s chorizem z jednoho hrnce

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2820 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 235 g
Tuky 136 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá večeře se zeleninou, která právě dozrála. Je to, jako když máte chuť na lečo, ale přijde vám příliš prosté, a zároveň se vám nechce moc vařit. Tyhle těstoviny splní všechna vaše přání.

Suroviny

olivový olej 1 PL
chorizo 200 g
salám, nakrájený na kolečka nebo čtvrtkolečka
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika červená 1 ks
zbavená semeníku a nakrájená na proužky
paprika žlutá 1 ks
zbavená semeníku a nakrájená na proužky
česnek 3 stroužky
drcené
rigatoni 250 g
vývar kuřecí 480 ml
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
rajčatový protlak 1 ČL
natrhaná
strouhaný + k podávání
rajčata cherry 100 g
přepůlená
bazalka 1 hrst
nasekaná nahrubo

Postup

1

V široké pánvi s vysokým okrajem rozehřejte olej. Přidejte chorizo a opékejte dozlatova. Vyjměte a dejte do misky. 

2

Do pánve po chorizu vsypte cibuli a opékejte dozlatova. Osolte a přidejte červenou a žlutou papriku a česnek, krátce opečte (cca 2 minuty) a přidejte rigatoni, vývar, rajčata v plechovce a rajčatový protlak. Vše promíchejte. Přiveďte k mírnému varu, přiklopte pokličkou a zvolna vařte cca 10 minut. Promíchejte, přidejte smetanu, špenát, mozzarellu a parmazán. Povařte ještě 2-3 minuty nebo aby byla pasta al dente. 

3

Sejměte z plotny, vmíchejte chorizo, posypte přepůlenými cherry rajčaty a ozdobte bazalkou a parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...