Milovníci surovin z přírody, pozor! Do téhle jarní polévky se hodí nejen špenát, ale i mladé kopřivy, česnáček lékařský nebo trocha medvědího česneku.
Suroviny
kari pasta zelená
2
ČL
kokosové mléko
400
ml
špenát
400
g
listový či mražený
vývar zeleninový
200
ml
horký
chilli paprička
1
ks
nadrobno
sůl
k podávání
Postup
1
Ve středně velkém rendlíku zahřívejte kari pastu a pár lžic kokosového mléka a prošlehávejte do řidší pasty. Přilijte zbývající kokosové mléko a vsypte špenát.
2
Přidejte vývar. Promíchejte, přiveďte k varu a přiklopte. Zmírněte oheň a zvolna vařte 5–10 minut. Osolte. Podávejte posypané chilli papričkou a krutonky.
NĚCO NAVÍC
Nejste-li vegetariáni, můžete polévku kromě krutonků posypat také opečenými krevetami.