Milovníci surovin z přírody, pozor! Do téhle jarní polévky se hodí nejen špenát, ale i mladé kopřivy, česnáček lékařský nebo trocha medvědího česneku.
Suroviny
2
ČL
thajská zelená kari pasta podle chuti
kokosové mléko
400
ml
400
g
listový špenát může být i mražený, pokrájený
vývar zeleninový
200
ml
ohřátý
chilli paprička
1
ks
zbavená semen a nakrájená nadrobno
sůl
krutonky k podávání
Ve středně velkém rendlíku zahřívejte kari pastu a pár lžic kokosového mléka a prošlehávejte do řidší pasty. Přilijte zbývající kokosové mléko a vsypte špenát. Přidejte vývar. Promíchejte, přiveďte k varu a přiklopte. Zmírněte oheň a zvolna vařte 5–10 minut. Osolte. Podávejte posypané chilli papričkou a krutonky.
NĚCO NAVÍC
Nejste-li vegetariáni, můžete polévku kromě krutonků posypat také opečenými krevetami.