Špenátová polévka
Což takhle dát si špenátovou polévku na několik různých způsobů? Od klasické polévky se špenátem, bramborami a krutony přes lahodný špenátový krém se smetanou až po vydatný pokrm s lososem či kuřecími nudličkami. Čerstvé špenátové listy rychle ztrácejí svěžest, proto je polévka skvelým způsobem, jak je zpracovat a pochutnat si na náloži zdraví prospěšných látek. Polévku však můžete připravit ještě rychleji, když použijete mražený špenát nebo špenátový protlak.
...
- Špenátový krém zjemníte smetanou nebo bešamelem. V bezlepkové variantě polévku zahustíte rozmačkanými vařenými bramborami.
- Špenát patří k oblíbeným surovinám orientální kuchyně a pokud vás láká vůně harissy a římského kmínu, pak určitě vyzkoušejte arabskou polévku s cizrnou a špenátem. Špenátové polévce sluší i indické koření jako římský kmín nebo garam masala.
- Špenát je bohatým zdrojem vitaminu C a vitaminů skupiny B. Najdeme v něm také cenné zastoupení minerálů jako jsou draslík, vápník, hořčíkua železo.
Celý popis