0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenátová polévka se sázeným vejcem a rukolou

Špenátová polévka se sázeným vejcem a rukolou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1379 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 79 g
Tuky 78 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špenát má své fanoušky i zaryté odpůrce. My stojíme jednoznačně na jeho straně a věříme, že ani odpůrci neodolají svěžímu talíři s bylinkami, krémovým sýrem a sázeným vejcem.

Suroviny

cibule 2 ks
velké
česnek 2 stroužky
brambory 2 ks
varný typ B nebo C
olej 1 PL
lze nahradit máslem
mražený
sůl
pepř
čerstvě mletý
typu lučina
K podávání
máslo
na opékání
vejce 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Oloupejte cibuli, česnek i brambory. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, brambory na kostičky. V hrnci rozehřejte tuk a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a brambory a opékejte ještě minutu až dvě. Do hrnce vložte nerozmražený špenát, osolte, zalijte 750ml horké vody a pomalu vařte 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Stáhněte z ohně, přidejte skoro všechen sýr (trochu odložte na ozdobení) a rozmixujte na hladký krém.

2 Mezitím na pánvi (nebo v lívanečníku) rozehřejte lžíci másla a rozklepněte do něj vejce tak, aby žloutek zůstal neporušený. Osolte a opepřete. Vejce jsou hotová, když je bílek tuhý a žloutek zhoustne, ale zůstává dosud tekutý.

3 Porce polévky ozdobte vejcem, lístky rukoly, pepřem a odloženým sýrem.

NĚCO NAVÍC
Zdá-li se vám polévka málo sytá, doplňte ji topinkami opečenými na tuku na pánvi a potřenými česnekem či nasucho zapečenými v troubě s hrstí strouhaného čedaru, ementálu nebo parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč