Když je horko, grilovaná masa nejlépe doplní zeleninové přílohy s výraznou chutí inspirované Itálií. Navíc peperonatu můžete i sterilovat
ve skleničkách a vydrží vám celý rok.
ve skleničkách a vydrží vám celý rok.
Suroviny
olivový olej
2
PL
panenský
cibule
1
ks
malá, nadrobno nakrájená
paprika červená
3
ks
bez semen, na nudličky
paprika žlutá
3
ks
bez semen, na nudličky
konzervovaná
petrželka
2
PL
bazalka
2
PL
čerstvá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
1 Na oleji opečte cibuli, aby zesklovatěla, 3 až 4 minuty. Přisypte papriky a míchejte 3 až 4 minuty.
2 Přidejte rajčata, sůl a pepř. Zvolna vařte asi 80 minut doměkka, případně mírně podlijte vodou.
3 Do měkkých paprik vmíchejte petrželku s bazalkou.
2 Přidejte rajčata, sůl a pepř. Zvolna vařte asi 80 minut doměkka, případně mírně podlijte vodou.
3 Do měkkých paprik vmíchejte petrželku s bazalkou.