Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťavnatá peperonata
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 604 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 57 g
Tuky 31 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když je horko, grilovaná masa nejlépe doplní zeleninové přílohy s výraznou chutí inspirované Itálií. Navíc peperonatu můžete i sterilovat, ve skleničkách pak vydrží celý rok.

Související recepty

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
malá, nadrobno nakrájená
bez semen, na nudličky
bez semen, na nudličky
petrželka 2 PL
bazalka 2 PL
čerstvá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na oleji opečte cibuli, aby zesklovatěla, 3 až 4 minuty. Přisypte papriky a míchejte 3 až 4 minuty.

2

Přidejte rajčata, sůl a pepř. Zvolna vařte asi 80 minut doměkka, případně mírně podlijte vodou.

3

Do měkkých paprik vmíchejte petrželku s bazalkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín