Těstoviny s dvojí omáčkou

Těstoviny s dvojí omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1912 kcal
Bílkoviny 88 g
Cukr 98 g
Tuky 119 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ani drsní legionáři by nepohrdli kuchyňsky zkrocenými kopřivami. Výtečné!

Suroviny

Na masovou omáčku
olivový olej 4 PL
česnek 8 stroužků
nakrájených
cibule 2 ks
oloupané, nakrájené
hovězí maso mleté 300 g
konzervovaná rajčata loupaná 500 g
konzervovaná
200 ml
passata
3 PL
oregáno sušené
sůl
pepř
cukr špetka
Na kopřivovou omáčku
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená
1 kg
kopřivy jen křehké špičky
Na těstoviny
těstoviny 1 bal
široké, nudle
K podávání
parmazán
1.  Na oleji osmahněte cibuli a česnek, přidejte maso a rozmělněte je vařečkou. Přilijte rajčata i s nálevem, passatu a lehce osolte a opepřete. Na mírném plameni vařte asi čtyřicet minut, aby omáčka hezky zhoustla. Dochuťte oreganem, solí, pepřem a špetkou cukru.

2.  Připravte kopřivovou omáčku: na oleji osmahněte cibulku, vsypte najemno pokrájené kopřivy (varem značně zmenší objem) a asi osm minut je duste. Zavadnou, ale neztratí barvu.

3.  Podávejte s těstovinami povařenými na skus, posypané parmazánem.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit