Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbové koule s rajčatovou omáčkou a těstovinami

Houbové koule s rajčatovou omáčkou a těstovinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houbové koule s rajčatovou omáčkou a těstovinami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na 18 koulí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2660 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 90 g
Tuky 193 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle koule nás úplně nadchly, kdo je ochutnal, nemohl uvěřit, že v nich opravdu není maso!

Suroviny

nebo jiné dlouhé těstoviny (spaghettini, klasické makarony nebo linguine)
petrželka
pár snítek, na ozdobení
NA OMÁČKU
mrkev 1 ks
menší, nakrájená na drobné kostičky
řapíkatý celer 1
řapík, nakrájený na drobné kostičky
nakrájená nadrobno
sůl
olivový olej 60 ml
NA KOULE
hřibovité
olivový olej 4 PL
+ na potření
malá, nakrájená najemno
nasekaných najemno
šalvěj špetka
rozdrobeneá, sušená
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
tofu 600 g
pevné
sůl
pepř
čerstvě mletý
pekanové ořechy 50 g
nasucho opražených a nasekaných najemno
vejce 2 ks

1 Založte omáčku. Vložte rajčata do hrnce a vsypte k nim mrkev, řapíkatý celer i cibuli a sůl. Zamíchejte a vařte odkryté na mírném plameni 30 minut. Čas od času promíchejte. Po půlhodině přilijte olivový olej a mírně zvyšte plamen, aby omáčka lehce bublala a více se odpařovala. Vařte takto ještě 15 minut a průběžně míchejte, podle chuti na závěr ještě dosolte.

2 Zatímco se omáčka vaří, zalijte sušené hřibovité houby troškou teplé vody a nechte nasáknout. Pak sceďte, vymačkejte z nich důkladně tekutinu a nasekejte najemno. Rozehřejte pánev se 2 lžícemi oleje a opékejte cibuli. Jakmile začne měknout, přidejte žampiony, šalvěj a opékejte 3–4 minuty. Pak do pánve vložte nasekané sušené houby a česnek a opékejte cca 5 minut. Odložte stranou a nechte vychladnout.

3 Mezitím rozpalte troubu na 180°C a do zadní části trouby vložte menší žáruvzdornou mističku s vodou, aby se v troubě udržela pára a koule nevyschly.

4 Tofu prolisujte do mísy (ideální nástroj je lis na brambory, můžete ho ale prohnat pasírkou nebo rozmixovat), osolte a opepřete. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, nasekané pekany, vejce a houbovou směs. Důkladně propracujte do jednolité hmoty a tvarujte koule o váze cca 50 g. Pekáček vytřete olivovým olejem a naskládejte do něj koule. Pečte v horké a zapařené troubě cca 10–12 minut.

5 Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu. Na talíř nandejte špagety, přidejte koule a přelijte rajčatovou omáčkou. Ozdobte snítkami petrželky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč