Ratatouille jako francouzská verze leča neobsahuje uzeninu ani vejce, zato lahodný lilek a barevné cukety. Loupaná rajčata dodají šťávě tu správnou chuť – a tím, že je pomalu podusíte, zajistíte pokrmu ideální hustotu.
Postup
Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na půlcentimetrové kousky.
Ve středním hrnci (nejlépe litinovém) rozpalte olivový olej, na něm nechte dozlatova opéci nejprve lilek, pak i papriky, rajčata, cibuli a nakonec česnek a cuketu – ta potřebuje povařit jen minimálně.
Zalijte rajčaty z plechovky (včetně šťávy), osolte, opepřete, promíchejte a poloodkryté půl hodiny duste. Na konci by měla být přebytečná šťáva z rajčat odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká – získá tím výbornou nasládlou chuť.
Přidejte dvě lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený stroužek česneku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn.
Okamžitě stáhněte z ohně a podávejte horké s křupavou bagetou nebo jiným bílým pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů)
Komentáře
Anonym
30.08.2007 08:11
Apetit 8/04
Anonym
29.09.2007 21:26
Ratatouille
Anonym
30.09.2007 22:45
Mňamka!
Anonym
27.11.2007 13:00
film
Anonym
21.06.2008 23:51
bonus filmu
Anonym
12.03.2008 11:30
Bazalka
Anonym
16.05.2008 11:27
švýcarská variace
Anonym
02.09.2008 10:09
ratatouille
Anonym
27.09.2008 12:02
Doslazeni
Eliška Maděričová
16.07.2009 11:21
Ratatouille