Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Štika dušená s cizrnou a chorizem

Štika dušená s cizrnou a chorizem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3703 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 345 g
Tuky 180 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O štice kolují fámy, že je suchá a plná kostí. Šéfkuchař Radek Šubrt vám dokáže, že i štiku lze upravit tak, abyste si na jejím jemném a málo tučném mase opravdu pochutnali. 

Suroviny

olivový olej 3 PL
nakrájená nadrobno
400 ml
rybí nebo zeleninový vývar
šafrán špetka
typ B, oloupané a nakrájené na kostky
cizrna 400 g
scezená a propláchnutá
sušená rajčata 4 ks
pokrájená nadrobno
chorizo 100 g
nakrájená na plátky
400 g
filety ze štiky na větší kousky
1 ks
červená a žlutá paprika na kostičky
sůl a pepř

Postup

1

V hrnci na 2 lžících olivového oleje opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte další minutu. Zalijte vývarem, přidejte šafrán a kostičky brambor. Vařte asi 15 minut a pak přidejte cizrnu i pokrájená sušená rajčata. Vařte dalších 5 minut.

2

V pánvi na zbylé lžíci oleje orestujte chorizo dokřupava. Přidejte nakrájenou štiku a papriky a opékejte ještě pár minut. Rybí směs přidejte do hrnce k uvařeným bramborám s cizrnou. Prohřejte, podle chuti osolte a opepřete a ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...