O štice kolují fámy, že je suchá a plná kostí. Šéfkuchař Radek Šubrt vám dokáže, že i štiku lze upravit tak, abyste si na jejím jemném a málo tučném mase opravdu pochutnali.
Suroviny
olivový olej
3
PL
cibule
2
ks
nakrájená nadrobno
400
ml
rybí nebo zeleninový vývar
šafrán
špetka
brambory
400
g
typ B, oloupané a nakrájené na kostky
cizrna
400
g
scezená a propláchnutá
sušená rajčata
4
ks
pokrájená nadrobno
chorizo
100
g
nakrájená na plátky
400
g
filety ze štiky na větší kousky
1
ks
červená a žlutá paprika na kostičky
sůl a pepř
Postup
1
V hrnci na 2 lžících olivového oleje opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte další minutu. Zalijte vývarem, přidejte šafrán a kostičky brambor. Vařte asi 15 minut a pak přidejte cizrnu i pokrájená sušená rajčata. Vařte dalších 5 minut.
2
V pánvi na zbylé lžíci oleje orestujte chorizo dokřupava. Přidejte nakrájenou štiku a papriky a opékejte ještě pár minut. Rybí směs přidejte do hrnce k uvařeným bramborám s cizrnou. Prohřejte, podle chuti osolte a opepřete a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- Výběr pro milovníky poctivé porce masa(42 receptů )