Štika dušená s cizrnou a chorizem

Štika dušená s cizrnou a chorizem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3703 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 345 g
Tuky 180 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O štice kolují fámy, že je suchá a plná kostí. Šéfkuchař Radek Šubrt vám dokáže, že i štiku lze upravit tak, abyste si na jejím jemném a málo tučném mase opravdu pochutnali. 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 2 ks
nakrájená nadrobno
mouka pšeničná hladká 1 PL
400 ml
rybí nebo zeleninový vývar
šafrán špetka
brambory 400 g
typ B, oloupané a nakrájené na kostky
cizrna 400 g
scezená a propláchnutá
sušená rajčata 4 ks
pokrájená nadrobno
chorizo 100 g
nakrájená na plátky
400 g
filety ze štiky na větší kousky
1 ks
červená a žlutá paprika na kostičky
sůl a pepř

1 V hrnci na 2 lžících olivového oleje opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte další minutu. Zalijte vývarem, přidejte šafrán a kostičky brambor. Vařte asi 15 minut a pak přidejte cizrnu i pokrájená sušená rajčata. Vařte dalších 5 minut.

2 V pánvi na zbylé lžíci oleje orestujte chorizo dokřupava. Přidejte nakrájenou štiku a papriky a opékejte ještě pár minut. Rybí směs přidejte do hrnce k uvařeným bramborám s cizrnou. Prohřejte, podle chuti osolte a opepřete a ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit