Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Ravioli se štikou a s krémovou bylinkovou omáčkou beurre blanc

Ravioli se štikou a s krémovou bylinkovou omáčkou beurre blanc

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4242 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 226 g
Tuky 250 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chytit štiku je kumšt! Výzva pro každého správného rybáře. Ale stejný kumšt je i dobře ji připravit...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
+ na pomoučnění
vejce 2 ks
žloutek 4 ks
mléko 1 PL
rukola
k podávání
Na náplň
štika 200 g
maso ze štiky uvařené a obrané, zbavené kůstek
žloutek 2 ks
parmazán 3 PL
strouhaný + hobliny k podávání
majoránka (drhnutá) 1 snítka
lístky otrhané a najemno nasekané
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
smetana ke šlehání 2 PL
citronová štáva
na dochucení
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku
máslo 1 PL
+ 100 g na dokončení
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
víno bílé 100 ml
suché
vývar 200 ml
rybí
bylinky 1 hrst
nasekané, např. estragon, kopr, bazalka…

1 Vidličkou promačkejte a spojte suroviny na náplň, dochuťte citronovou šťávou, pepřem a solí a odložte do chladničky.

2 Mouku, vejce, žloutky a mléko propracujte s 1 lžící vody a špetkou soli, až vznikne vláčné, ale stále přiměřeně tuhé těsto. Vyválejte z něj na pomoučněné pracovní ploše (nebo ve strojku na těstoviny) co nejtenčí plát a překrojte ho na 2 stejné díly. Na jeden si vroubkovaným rádýlkem naznačte čtverečky raviol. Lžičkou do jejich středu rozdělte připravenou náplň. Štětečkem namočeným do vody mírně navlhčete naznačené vlnkované čáry – okraje budoucích raviol. Zlehka přikryjte druhým plátem těsta a přitiskněte, abyste nejdřív vyhnali přebytečný vzduch, a pak přimáčkněte okraje. Rádýlkem nakrájejte ravioli.

3 Na omáčku na lžíci másla opékejte šalotku asi 3 minuty dosklovita. Zalijte vínem a nechte svařit napolovic. Přidejte vývar a opět svařte na polovinu. Vypněte a do omáčky zašlehejte 100g másla nakrájeného na kostičky. Nakonec dochuťte solí, špetkou pepře a bylinkami.

4 Ravioli uvařte ve vroucí osolené vodě – trvá to asi 3 minuty. Podávejte s připravenou omáčkou, doplněné rukolou a hoblinami parmazánu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit