Ravioli se štikou a s krémovou bylinkovou omáčkou beurre blanc

Ravioli se štikou a s krémovou bylinkovou omáčkou beurre blanc

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2960 kcal
Bílkoviny 137 g
Cukr 274 g
Tuky 130 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Chytit štiku je kumšt! Výzva pro každého správného rybáře. Ale stejný kumšt je i dobře ji připravit...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
plus na pomoučnění
vejce 2 ks
plus 4 žloutky
mléko 1 PL
rukola
k podávání
Na náplň
200 g
maso ze štiky uvařené a obrané, zbavené kůstek
žloutek 2 ks
parmazán 3 PL
strouhaný, hobliny k podávání
majoránka (drhnutá) 1
lístky otrhané a najemno nasekané
muškátový oříšek špetka
strouhaný
smetana ke šlehání 2 PL
na dochucení
sůl a pepř
Na omáčku
máslo 1 PL
plus 100 g na dokončení
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
víno bílé 100 ml
vývar 200 ml
bylinky hrst
nasekané, např. estragon, kopr, bazalka…

1 Vidličkou promačkejte a spojte suroviny na náplň, dochuťte citronovou šťávou, pepřem a solí a odložte do chladničky.

2 Mouku, vejce, žloutky a mléko propracujte s 1 lžící vody a špetkou soli, až vznikne vláčné, ale stále přiměřeně tuhé těsto. Vyválejte z něj na pomoučněné pracovní ploše (nebo ve strojku na těstoviny) co nejtenčí plát a překrojte ho na 2 stejné díly. Na jeden si vroubkovaným rádýlkem naznačte čtverečky raviol. Lžičkou do jejich středu rozdělte připravenou náplň. Štětečkem namočeným do vody mírně navlhčete naznačené vlnkované čáry – okraje budoucích raviol. Zlehka přikryjte druhým plátem těsta a přitiskněte, abyste nejdřív vyhnali přebytečný vzduch, a pak přimáčkněte okraje. Rádýlkem nakrájejte ravioli.

3 Na omáčku na lžíci másla opékejte šalotku asi 3 minuty dosklovita. Zalijte vínem a nechte svařit napolovic. Přidejte vývar a opět svařte na polovinu. Vypněte a do omáčky zašlehejte 100g másla nakrájeného na kostičky. Nakonec dochuťte solí, špetkou pepře a bylinkami.

4 Ravioli uvařte ve vroucí osolené vodě – trvá to asi 3 minuty. Podávejte s připravenou omáčkou, doplněné rukolou a hoblinami parmazánu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit