Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ravioli se štikou a s krémovou bylinkovou omáčkou beurre blanc

Ravioli se štikou a s krémovou bylinkovou omáčkou beurre blanc

4/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4242 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 226 g
Tuky 250 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chytit štiku je kumšt! Výzva pro každého správného rybáře. Ale stejný kumšt je i dobře ji připravit...

Suroviny

+ na pomoučnění
vejce 2 ks
k podávání
Na náplň
štika 200 g
maso ze štiky uvařené a obrané, zbavené kůstek
strouhaný + hobliny k podávání
majoránka (drhnutá) 1 snítka
lístky otrhané a najemno nasekané
strouhaný
na dochucení
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku
+ 100 g na dokončení
nakrájená nadrobno
suché
vývar 200 ml
rybí
bylinky 1 hrst
nasekané, např. estragon, kopr, bazalka…

Postup

1

Vidličkou promačkejte a spojte suroviny na náplň, dochuťte citronovou šťávou, pepřem a solí a odložte do chladničky.

2

Mouku, vejce, žloutky a mléko propracujte s 1 lžící vody a špetkou soli, až vznikne vláčné, ale stále přiměřeně tuhé těsto. Vyválejte z něj na pomoučněné pracovní ploše (nebo ve strojku na těstoviny) co nejtenčí plát a překrojte ho na 2 stejné díly.

3

Na jeden si vroubkovaným rádýlkem naznačte čtverečky raviol. Lžičkou do jejich středu rozdělte připravenou náplň.

4

Štětečkem namočeným do vody mírně navlhčete naznačené vlnkované čáry – okraje budoucích raviol. Zlehka přikryjte druhým plátem těsta a přitiskněte, abyste nejdřív vyhnali přebytečný vzduch, a pak přimáčkněte okraje. Rádýlkem nakrájejte ravioli.

5

Na omáčku na lžíci másla opékejte šalotku asi 3 minuty dosklovita. Zalijte vínem a nechte svařit napolovic.

6

Přidejte vývar a opět svařte na polovinu. Vypněte a do omáčky zašlehejte 100g másla nakrájeného na kostičky. Nakonec dochuťte solí, špetkou pepře a bylinkami.

7

Ravioli uvařte ve vroucí osolené vodě – trvá to asi 3 minuty. Podávejte s připravenou omáčkou, doplněné rukolou a hoblinami parmazánu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...