Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ravioli se štikou a s krémovou bylinkovou omáčkou beurre blanc

Ravioli se štikou a s krémovou bylinkovou omáčkou beurre blanc

4/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4242 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 226 g
Tuky 250 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chytit štiku je kumšt! Výzva pro každého správného rybáře. Ale stejný kumšt je i dobře ji připravit...

Suroviny

+ na pomoučnění
vejce 2 ks
k podávání
Na náplň
štika 200 g
maso ze štiky uvařené a obrané, zbavené kůstek
strouhaný + hobliny k podávání
majoránka (drhnutá) 1 snítka
lístky otrhané a najemno nasekané
strouhaný
na dochucení
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku
+ 100 g na dokončení
nakrájená nadrobno
suché
vývar 200 ml
rybí
bylinky 1 hrst
nasekané, např. estragon, kopr, bazalka…

Postup

1

Vidličkou promačkejte a spojte suroviny na náplň, dochuťte citronovou šťávou, pepřem a solí a odložte do chladničky.

2

Mouku, vejce, žloutky a mléko propracujte s 1 lžící vody a špetkou soli, až vznikne vláčné, ale stále přiměřeně tuhé těsto. Vyválejte z něj na pomoučněné pracovní ploše (nebo ve strojku na těstoviny) co nejtenčí plát a překrojte ho na 2 stejné díly.

3

Na jeden si vroubkovaným rádýlkem naznačte čtverečky raviol. Lžičkou do jejich středu rozdělte připravenou náplň.

4

Štětečkem namočeným do vody mírně navlhčete naznačené vlnkované čáry – okraje budoucích raviol. Zlehka přikryjte druhým plátem těsta a přitiskněte, abyste nejdřív vyhnali přebytečný vzduch, a pak přimáčkněte okraje. Rádýlkem nakrájejte ravioli.

5

Na omáčku na lžíci másla opékejte šalotku asi 3 minuty dosklovita. Zalijte vínem a nechte svařit napolovic.

6

Přidejte vývar a opět svařte na polovinu. Vypněte a do omáčky zašlehejte 100g másla nakrájeného na kostičky. Nakonec dochuťte solí, špetkou pepře a bylinkami.

7

Ravioli uvařte ve vroucí osolené vodě – trvá to asi 3 minuty. Podávejte s připravenou omáčkou, doplněné rukolou a hoblinami parmazánu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč