Chytit štiku je kumšt! Výzva pro každého správného rybáře. Ale stejný kumšt je i dobře ji připravit...
Suroviny
Postup
Vidličkou promačkejte a spojte suroviny na náplň, dochuťte citronovou šťávou, pepřem a solí a odložte do chladničky.
Mouku, vejce, žloutky a mléko propracujte s 1 lžící vody a špetkou soli, až vznikne vláčné, ale stále přiměřeně tuhé těsto. Vyválejte z něj na pomoučněné pracovní ploše (nebo ve strojku na těstoviny) co nejtenčí plát a překrojte ho na 2 stejné díly.
Na jeden si vroubkovaným rádýlkem naznačte čtverečky raviol. Lžičkou do jejich středu rozdělte připravenou náplň.
Štětečkem namočeným do vody mírně navlhčete naznačené vlnkované čáry – okraje budoucích raviol. Zlehka přikryjte druhým plátem těsta a přitiskněte, abyste nejdřív vyhnali přebytečný vzduch, a pak přimáčkněte okraje. Rádýlkem nakrájejte ravioli.
Na omáčku na lžíci másla opékejte šalotku asi 3 minuty dosklovita. Zalijte vínem a nechte svařit napolovic.
Přidejte vývar a opět svařte na polovinu. Vypněte a do omáčky zašlehejte 100g másla nakrájeného na kostičky. Nakonec dochuťte solí, špetkou pepře a bylinkami.
Ravioli uvařte ve vroucí osolené vodě – trvá to asi 3 minuty. Podávejte s připravenou omáčkou, doplněné rukolou a hoblinami parmazánu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 21 receptů na sladkovodní ryby: úhoř, candát, pstruh, lín, štika a další(21 receptů )
- 11 skvělých vinných omáček, které dodají masu i rybám šmrnc(11 receptů )
- Plněné těstoviny: 11 nejlepších receptů(11 receptů )