Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Stir fry s krevetami, zeleným pepřem a zázvorem

Recept inspirovaný kambodžskou kuchyní, která pepř zbožňuje, potěší zejména milovníky krevet. Sušený zelený pepř najdete v každém lépe zásobeném supermarketu, čerstvý se shání hůře, ale stojí to za trochu námahy: dodá kromě ostrosti i svěžest.

Vydání: 2020/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1 lžíce řepkového nebo arašídového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená na proužky
    • 3 stroužky česneku, nakrájené najemno
    • 4cm kousek zázvoru, nastrouhaný
    • 1-2 lžíce kuliček zeleného pepře, sušeného nebo čerstvého (prodává Titbit), jemně podrceného v hmoždíři
    • 3 lžíce sójové omáčky
    • 2 lžíce ústřicové omáčky
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • 2 lžičky hnědého cukru
    • 600 g syrových tygřích krevet
    • 100 g potočnice nebo rukoly
    • uvařená jasmínová rýže k podávání

Příprava jídla

1 Ve woku rozpalte 1 lžíci oleje. Vhoďte cibuli, opékejte a míchejte 8-10 minut, až změkne a začně zlátnout. Přidejte česnek, zázvor a pepř a minutu společně opékejte. Pak přilijte sójovou, ústřicovou a rybí omáčku a vsypte cukr. Zamíchejte.

Zvyšte plamen, přidejte krevety a obsah woku prohazujte či promíchávejte, až krevety zrůžoví (asi 5 minut nebo podle velikosti krevet). Vypněte plamen, do pánve vložte potočnici nebo rukolu a míchejte, až lupení teplem trošku zavadne.

Ihned podávejte v miskách s horkou rýží, nezapomeňte také na dostatek ubrousků a případně misku s vodou na zašpiněné prsty z loupání krevet.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indické kuřecí kari s česnekem a černým pepřem

Fíky ve filo těstě s kozím sýrem a černým pepřem

Masové kuličky se sýrem a bílým pepřem pečené na batátech

Citronová pěna a máslové sušenky s růžovým pepřem

Čokoládová zmrzlina s černým pepřem

Blahodárný zázvor: odbourá stres, zahřeje i pročistí organismus

Přidat komentář