0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šunkoví šneci

Šunkoví šneci

4.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 786 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 37 g
Tuky 53 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hlemýždě venku na zahradě nechte žít a upečte si šneky z těsta. Skvěle se přikusují k polévce nebo šťavnatému paprikovému salátu; budete je odlamovat rovnou z upečeného ‚věnce‘.

Suroviny

listové těsto 1 bal
mouka
trochu na poprášení
šunka 200 g
na plátky nebo tence nakrájeného uzeného
jarní cibulka 2 svazky
šikmo pokrájené na kolečka
sezamová semínka
nebo kmín na posypání
rostlinný olej
nebo rozpuštěné máslo na vymazání formy a potření závinu

Postup

1

Těsto (zmražené nechte dojít pokojové teploty) rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše. Poklaďte ho uzeninou, posypte cibulkou a pevně zaviňte jako roládu. Potřete trochou tuku a stejnoměrně posypte semínky sezamu nebo kmínu.

2

Vymastěte pekáček nebo nádobu remosky. Pokud pečete v elektrické troubě, předehřejte ji na 180 stupňů. Roládu nakrájete na asi 3 cm vysoké kotoučky a řeznou plochou dolů je klaďte těsně vedle sebe do zapékací nádoby, podobně jako buchty. Svrchu šneky lehce potřete tukem a posypte semínky.

3

Pečte asi 25–35 minut, dokud hezky nevyběhnou a nezezlátnou. Nechte krátce vychladnout ve formě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

my robiemame drobnú odmenu tohoto receptu a všetkým veľmi chutí. Do rolády dávam šunku, nivu a údený syr. Syry postrúhame. Údený pri pečení pekne zozlátne a niva pridá pikantnosť

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit