Šunkoví šneci

Šunkoví šneci

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 786 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 37 g
Tuky 53 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hlemýždě venku na zahradě nechte žít a upečte si šneky z těsta. Skvěle se přikusují k polévce nebo šťavnatému paprikovému salátu; budete je odlamovat rovnou z upečeného ‚věnce‘.

Suroviny

listové těsto 1 bal
mouka
trochu na poprášení
šunka 200 g
na plátky nebo tence nakrájeného uzeného
jarní cibulka 2 svazky
šikmo pokrájené na kolečka
sezamová semínka
nebo kmín na posypání
rostlinný olej
nebo rozpuštěné máslo na vymazání formy a potření závinu
1. Těsto (zmražené nechte dojít pokojové teploty) rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše. Poklaďte ho uzeninou, posypte cibulkou a pevně zaviňte jako roládu. Potřete trochou tuku a stejnoměrně posypte semínky sezamu nebo kmínu.

2. Vymastěte pekáček nebo nádobu remosky. Pokud pečete v elektrické troubě, předehřejte ji na 180 stupňů. Roládu nakrájete na asi 3 cm vysoké kotoučky a řeznou plochou dolů je klaďte těsně vedle sebe do zapékací nádoby, podobně jako buchty. Svrchu šneky lehce potřete tukem a posypte semínky.

3. Pečte asi 25–35 minut, dokud hezky nevyběhnou a nezezlátnou. Nechte krátce vychladnout ve formě.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit