Hlemýždě venku na zahradě nechte žít a upečte si šneky z těsta. Skvěle se přikusují k polévce nebo šťavnatému paprikovému salátu; budete je odlamovat rovnou z upečeného ‚věnce‘.
Suroviny
Postup
Těsto (zmražené nechte dojít pokojové teploty) rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše. Poklaďte ho uzeninou, posypte cibulkou a pevně zaviňte jako roládu. Potřete trochou tuku a stejnoměrně posypte semínky sezamu nebo kmínu.
Vymastěte pekáček nebo nádobu remosky. Pokud pečete v elektrické troubě, předehřejte ji na 180 stupňů. Roládu nakrájete na asi 3 cm vysoké kotoučky a řeznou plochou dolů je klaďte těsně vedle sebe do zapékací nádoby, podobně jako buchty. Svrchu šneky lehce potřete tukem a posypte semínky.
Pečte asi 25–35 minut, dokud hezky nevyběhnou a nezezlátnou. Nechte krátce vychladnout ve formě.
Komentáře