Šunkoví šneci

Šunkoví šneci

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 786 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 37 g
Tuky 53 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hlemýždě venku na zahradě nechte žít a upečte si šneky z těsta. Skvěle se přikusují k polévce nebo šťavnatému paprikovému salátu; budete je odlamovat rovnou z upečeného ‚věnce‘.

Suroviny

listové těsto 1 bal
mouka
trochu na poprášení
šunka 200 g
na plátky nebo tence nakrájeného uzeného
jarní cibulka 2 svazky
šikmo pokrájené na kolečka
sezamová semínka
nebo kmín na posypání
rostlinný olej
nebo rozpuštěné máslo na vymazání formy a potření závinu
1. Těsto (zmražené nechte dojít pokojové teploty) rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše. Poklaďte ho uzeninou, posypte cibulkou a pevně zaviňte jako roládu. Potřete trochou tuku a stejnoměrně posypte semínky sezamu nebo kmínu.

2. Vymastěte pekáček nebo nádobu remosky. Pokud pečete v elektrické troubě, předehřejte ji na 180 stupňů. Roládu nakrájete na asi 3 cm vysoké kotoučky a řeznou plochou dolů je klaďte těsně vedle sebe do zapékací nádoby, podobně jako buchty. Svrchu šneky lehce potřete tukem a posypte semínky.

3. Pečte asi 25–35 minut, dokud hezky nevyběhnou a nezezlátnou. Nechte krátce vychladnout ve formě.

Komentáře

Anonym

my robiemame drobnú odmenu tohoto receptu a všetkým veľmi chutí. Do rolády dávam šunku, nivu a údený syr. Syry postrúhame. Údený pri pečení pekne zozlátne a niva pridá pikantnosť

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit