Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 786 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 37 g
Tuky 53 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hlemýždě venku na zahradě nechte žít a upečte si šneky z těsta. Skvěle se přikusují k polévce nebo šťavnatému paprikovému salátu; budete je odlamovat rovnou z upečeného ‚věnce‘.

Suroviny

mouka
trochu na poprášení
šunka 200 g
na plátky nebo tence nakrájeného uzeného
jarní cibulka 2 svazky
šikmo pokrájené na kolečka
sezamová semínka
nebo kmín na posypání
rostlinný olej
nebo rozpuštěné máslo na vymazání formy a potření závinu

Postup

1

Těsto (zmražené nechte dojít pokojové teploty) rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše. Poklaďte ho uzeninou, posypte cibulkou a pevně zaviňte jako roládu. Potřete trochou tuku a stejnoměrně posypte semínky sezamu nebo kmínu.

2

Vymastěte pekáček nebo nádobu remosky. Pokud pečete v elektrické troubě, předehřejte ji na 180 stupňů. Roládu nakrájete na asi 3 cm vysoké kotoučky a řeznou plochou dolů je klaďte těsně vedle sebe do zapékací nádoby, podobně jako buchty. Svrchu šneky lehce potřete tukem a posypte semínky.

3

Pečte asi 25–35 minut, dokud hezky nevyběhnou a nezezlátnou. Nechte krátce vychladnout ve formě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

14.10.2008 22:13
my robiemame drobnú odmenu tohoto receptu a všetkým veľmi chutí. Do rolády dávam šunku, nivu a údený syr. Syry postrúhame. Údený pri pečení pekne zozlátne a niva pridá pikantnosť
02.09.2007 14:55
Recept se nachází v č.6/05, str.34

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...