Koláč je díky svěží, lehké chuti ideální pro letní stolování na čerstvém vzduchu. Dá se připravit předem – a chutná stejně skvěle teplý i studený.
Suroviny
Postup
Smíchejte suroviny na těsto, vypracujte vláčnou směs a nechte ji v zakryté míse dvě hodiny odpočívat.
Pak těsto na lehce pomoučněné ploše tence rozválejte a vykrojte čtyři kola tak, aby u formy o průměru 23 cm pokryla i stěny. Vložte do ní jedno kolo, potřete olejem a položte na něj druhé.
Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 °C.
Suroviny na náplň s výjimkou vajec promíchejte v míse a přesuňte do korpusu. Lžící vyhlubte ‚hnízda‘ a vložte do nich celá vejce. Překryjte zbylými pláty těsta (třetí potřete olejem) a pečlivě spojte okraje. (Tip: Aby mohla unikat pára a koláč se nenafukoval, zapíchne Vito do ‚pokličky‘ kousek nevařené duté těstoviny.)
Pečte dozlatova, zhruba tři čtvrtě hodiny.
Komentáře