Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s lyofilizovaným ovocem (sušeným mrazem)

Lyofilizované ovoce je lehoučké, lahodné a krásně barevné. Jeho jedinou nevýhodou je, že snadno navlhne. Lze ho ale použít jako efektní dekoraci na poháry, dezerty, zákusky či do müsli, granoly nebo müsli tyčinek či kaší. V podobě prachu můžete barevné lyofilizované ovoce použít k obarvení a ochucení krémů a těst.

...

 

  • Lyofilizované ovoce si uchovává většinu vitamínů a všechny minerály. 
  • Snadno se konzumuje i malým dětem, není doslazované.
  • Při lyofilizaci ovoce dochází k vysušení obsažené zmrzlé vody. Proto se takové ovoce nejprve šokově zamrazí a následně vysuší za současného snižování okolního tlaku.. Vše se provádí v přístroji zvaném lyofilizátor

Celý popis