Nebojte se chilli. Sýr pálivost utlumí, a taky kostky nebudete hltat všechny najednou. Snad.
Suroviny
anglická slanina
100
ml
čedar
400
g
nastrouhaný nahrubo
sýr ementál
400
g
nastrouhaný nahrubo
chilli paprička
3
ks
bez semínek, na nudličky
chilli sušené
½
ČL
Postup
1
Pekáček vyložte slaninou.
2
Sýr promíchejte s čerstvými i sušenou chilli papričkou a rozprostřete na slaninu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25–30 minut tak, aby se sýr rozpustil a na povrchu mírně zezlátl.
3
Vyjměte z trouby a po chvíli opatrně slijte co nejvíce vypečeného tuku. Sýr nechte v pekáčku přes noc vychladnout. Potom vyklopte a nakrájejte na úhledné kostky.
NĚCO NAVÍC
- Sýr můžete zvolit i jiný, jen by měl mít aspoň 45 % tuku v sušině, aby se dobře rozpouštěl.