Sýrové kostky s chilli

Sýrové kostky s chilli

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do hodiny Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3697 kcal
Bílkoviny 221 g
Sacharidy 36 g
Tuky 296 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nebojte se chilli. Sýr pálivost utlumí, a taky kostky nebudete hltat všechny najednou. Snad.

Suroviny

anglická slanina 100 ml
čedar 400 g
nastrouhaný nahrubo
sýr ementál 400 g
nastrouhaný nahrubo
chilli paprička 3 ks
bez semínek, na nudličky
chilli paprička 0.5 ČL
drcená, sušená
1 Vyložte slaninou malý pekáček (zhruba o velikosti 27 x 17 cm). Sýr promíchejte s čerstvými i sušenou chilli papričkou a rozprostřete na slaninu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25–30 minut tak, aby se sýr rozpustil a na povrchu mírně zezlátl.

2 Vyjměte z trouby a po chvíli opatrně slijte co nejvíce vypečeného tuku. Sýr nechte v pekáčku přes noc vychladnout. Potom vyklopte a nakrájejte na úhledné kostky.

NĚCO NAVÍC
  • Sýr můžete zvolit i jiný, jen by měl mít aspoň 45 % tuku v sušině, aby se dobře rozpouštěl.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit