Sýrové koláčky s pikantní náplní

Sýrové koláčky s pikantní náplní

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2464 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 163 g
Tuky 158 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplň v křehkém těstě dá vyniknout zkaramelizované cibuli a výrazné chuti sušených rajčat. Jestli chcete, můžete naplněné košíčky ještě krátce zapéci. Jsou výborné i vychladlé, klidně druhý den.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 170 g
sůl
pepř
máslo 80 g
nakrájené na kousky
parmazán 3 PL
nastrouhaný na jemno
žloutek 1 ks
Na náplň
cibule 400 g
na kroužky
olej 1 PL
cukr 1 ČL
rajčata 3 PL
sušená
sýr feta 150 g
Na ozdobu
bazalka
1. V míse spojte mouku, sůl, pepř a máslo tak, aby těsto vypadalo jako drobenka. Přidejte sýr i žloutek a zpracovávejte do hladké hmoty; můžete přidat přibližně tři lžíce studené vody.
 
2. Rozdělte těsto na šest kousků a vyložte jím formičky o průměru deset centimetrů. Dno propíchejte vidličkou a pečte asi čtvrt hodiny v troubě rozehřáté na 200 ˚C (u horkovzdušné na 180 ˚C), dokud nezezlátnou.

3. Na pánvi opečte na oleji cibuli. Po pěti minutách přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte nakrájená sušená rajčata a kousky fety. Naplňte košíčky a ozdobte je bazalkou.

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit