Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrové koláčky s pikantní náplní
Sýrové koláčky s pikantní náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrové koláčky s pikantní náplní

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2464 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 163 g
Tuky 158 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplň v křehkém těstě dá vyniknout zkaramelizované cibuli a výrazné chuti sušených rajčat. Jestli chcete, můžete naplněné košíčky ještě krátce zapéci. Jsou výborné i vychladlé, klidně druhý den.

Suroviny

sůl
pepř
nakrájené na kousky
nastrouhaný na jemno
Na náplň
cibule 400 g
na kroužky
olej 1 PL
cukr 1 ČL
sušená
Na ozdobu
bazalka

Postup

1

V míse spojte mouku, sůl, pepř a máslo tak, aby těsto vypadalo jako drobenka. Přidejte sýr i žloutek a zpracovávejte do hladké hmoty; můžete přidat přibližně tři lžíce studené vody.

2

Rozdělte těsto na šest kousků a vyložte jím formičky o průměru deset centimetrů. Dno propíchejte vidličkou a pečte asi čtvrt hodiny v troubě rozehřáté na 200 ˚C (u horkovzdušné na 180 ˚C), dokud nezezlátnou.

3

Na pánvi opečte na oleji cibuli. Po pěti minutách přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte nakrájená sušená rajčata a kousky fety. Naplňte košíčky a ozdobte je bazalkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 14:56
Recept se nachází v č.6/05, str.81

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...