0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrové koláčky s pikantní náplní

Sýrové koláčky s pikantní náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrové koláčky s pikantní náplní

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2464 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 163 g
Tuky 158 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplň v křehkém těstě dá vyniknout zkaramelizované cibuli a výrazné chuti sušených rajčat. Jestli chcete, můžete naplněné košíčky ještě krátce zapéci. Jsou výborné i vychladlé, klidně druhý den.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 170 g
sůl
pepř
máslo 80 g
nakrájené na kousky
nastrouhaný na jemno
žloutek 1 ks
Na náplň
cibule 400 g
na kroužky
olej 1 PL
cukr 1 ČL
sušená
Na ozdobu
bazalka

Postup

1

V míse spojte mouku, sůl, pepř a máslo tak, aby těsto vypadalo jako drobenka. Přidejte sýr i žloutek a zpracovávejte do hladké hmoty; můžete přidat přibližně tři lžíce studené vody.

2

Rozdělte těsto na šest kousků a vyložte jím formičky o průměru deset centimetrů. Dno propíchejte vidličkou a pečte asi čtvrt hodiny v troubě rozehřáté na 200 ˚C (u horkovzdušné na 180 ˚C), dokud nezezlátnou.

3

Na pánvi opečte na oleji cibuli. Po pěti minutách přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte nakrájená sušená rajčata a kousky fety. Naplňte košíčky a ozdobte je bazalkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.81

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč