Taiwanské smažené kuře

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Taiwanské smažené kuře

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

  • 4 kuřečí prsní řízky
  • 80 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1/2 lžičky koření pěti vůní
  • sůl
  • pepř
  • 150 g hladké mouky
  • 160 g rýžové mouky
  • 2 vejce
  • olej na smažení

Na posyp:

  • 1 lžička třtinového cukru
  • 2 lžičky koření pěti vůní
  • 1 lžička chilli

Kuřecí řízky v silné části nařízneme a otevřeme jako knihu a trochu pestí naklepeme.

Smícháme sójovou omáčku, ocet, chilli, cukr, koření a trochu pepře. Směs vetřeme do masa a necháme půl hodiny marinovat. 

Maso obalíme v trojobalu hladká mouka - prošlehaná vejce - rýžové mouka. 

Maso smažíme postupně v rozpáleném oleji do zlatova.

Podáváme s promíchanou posypkou.

(FD 2017/3)

Autor: cihlicka

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit