Suroviny
- 4 kuřečí prsní řízky
- 80 ml sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžička chilli
- 1 lžička třtinového cukru
- 1/2 lžičky koření pěti vůní
- sůl
- pepř
- 150 g hladké mouky
- 160 g rýžové mouky
- 2 vejce
- olej na smažení
Na posyp:
- 1 lžička třtinového cukru
- 2 lžičky koření pěti vůní
- 1 lžička chilli
Kuřecí řízky v silné části nařízneme a otevřeme jako knihu a trochu pestí naklepeme.
Smícháme sójovou omáčku, ocet, chilli, cukr, koření a trochu pepře. Směs vetřeme do masa a necháme půl hodiny marinovat.
Maso obalíme v trojobalu hladká mouka - prošlehaná vejce - rýžové mouka.
Maso smažíme postupně v rozpáleném oleji do zlatova.
Podáváme s promíchanou posypkou.
(FD 2017/3)