Obrácený koláč neboli koláč sester Tatinových je skvělý i naslano. Zkuste ho!
Suroviny
máslo
40
g
vinný ocet bílý
2
PL
třtinový cukr
4
PL
hnědý
rajčata cherry
500
g
žlutá, přepůlená
4
ks
croissantové těsto tenké plátky
bazalka
k podávání
Předehřejte troubu na 220 °C. V nepřilnavé pánvi o průměru 13 cm s kovovou rukojetí zahřívejte 3–4 minuty polovinu másla, cukru a octa, až se cukr rozpustí a směs začne houstnout. Sejměte z ohně, na cukr ozdobně rozložte rajčata řeznou stranou dolů. Z těsta vykrájejte čtyři kruhy o průměru 18 cm; dva z nich položte přes sebe na rajčata. Vložte do trouby na 15 minut, až těsto zezlátne. Vyjměte, nechte 5 minut odpočinout a obraťte na talíř. Ozdobte bazalkou. Postup opakujte s druhou polovinou ingrediencí.