0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí hřebínek s bylinkovou krustou

Telecí hřebínek s bylinkovou krustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí hřebínek s bylinkovou krustou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 5-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2713 kcal
Bílkoviny 318 g
Sacharidy 23 g
Tuky 150 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pečení je vhodné také hrudí, kýta nebo krk, ale hřbet s kostí poskytuje kromě skvělé chuti i vizuální efekt.

Suroviny

telecí maso 1.6 kg
telecí hřbet s kostmi
hořčice dijonská 5 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 3 hrsti
nasekaná + trocha navíc na ozdobení
máslo 2 PL
změklé
strouhanka 1 hrst
čerstvá, asi ze 4 plátku bílého toustového chleba
parmazán 1 PL
strouhaný
bramborová kaše
k podávání

1 Maso omyjte, osušte, odblaňte a odstraňte případný tuk na povrchu. Osolte ho a opepřete a potřete hořčicí.

2 Na krustu smíchejte bylinky a změklé máslo, přisypte strouhanku a parmazán, osolte a směs dobře prohněťte.

3 Troubu předehřejte na 180°C (nejlépe horní gril s horkovzdušným pečením). Hřbet pokryjte rovnoměrnou, asi půlcentimetrovou vrstvou bylinkové strouhanky a dobře ji přimáčkněte – jednak vytvoří chutnou krustičku a také zabrání vysoušení jemného a málo tučného masa. Přeneste maso na plech, vložte do rozehřáté trouby a pečte 45–50 minut (na každého 1/2kg masa počítejte zhruba 15 minut pečení, maso by mělo být uvnitř jemně růžové a pěkně šťavnaté). Po upečení stáhněte teplotu v troubě na 50–60°C a nechte v ní maso ještě 20–30 minut odpočívat.

4 Hotový hřbet nakrájejte na plátky, každý host by měl dostat svou vlastní kost s přilehlou kotletkou. Podávejte s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit