0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí roláda se špenátem a piniovými oříšky

Telecí roláda se špenátem a piniovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí roláda se špenátem a piniovými oříšky

2.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1545 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 18 g
Tuky 69 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní a lehce stravitelné telecí je pro horké dny jako stvořené. V každém soustu téhle rolády navíc překrásně voní slanina a křupou piniové oříšky...

Suroviny

telecí kýta 700 g
jarní cibulka 1 ks
větší
česnek 3 stroužky
olivový olej 2 PL
slanina 100 g
špenát 250 g
spařené
piniové oříšky 20 g
pepř
sůl

1 Na oleji osmažte cibulku a česnek. Z telecího vytvořte plát: špalíček masa podélně nařízněte, ale nedokrojte až do konce, a pak ho rozložte jako knihu. (Nebo o úpravu požádejte řezníka, v dobré masně vám rádi vyjdou vstříc.)

2 Maso poklaďte osmaženou cibulkou s česnekem, listy špenátu, plátky slaniny. Všechno posypte piniovými oříšky, osolte a opepřete. Maso srolujte, svažte provázkem, podle chuti posypte hrubým pepřem a zabalte do pečicího papíru.

3 Pečte při 175, v horkovzdušné troubě při 155 °C, zhruba 50 minut. Chvíli před koncem pečení sejměte papír, aby maso hezky zhnědlo. Před podáváním roládu nakrájejte na přibližně centimetrové plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Obchod Apetit