Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Telecí roláda se špenátem a piniovými oříšky

Telecí roláda se špenátem a piniovými oříšky

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (4)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1545 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 18 g
Tuky 69 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní a lehce stravitelné telecí je pro horké dny jako stvořené. V každém soustu téhle rolády navíc překrásně voní slanina a křupou piniové oříšky...

Suroviny

telecí kýta 700 g
jarní cibulka 1 ks
větší
česnek 3 stroužky
olivový olej 2 PL
slanina 100 g
špenát 250 g
spařené
piniové oříšky 20 g
pepř
sůl
1. Na oleji osmažte cibulku a česnek. Z telecího vytvořte plát: špalíček masa podélně nařízněte, ale nedokrojte až do konce, a pak ho rozložte jako knihu. (Nebo o úpravu požádejte řezníka, v dobré masně vám rádi vyjdou vstříc.)

2. Maso poklaďte osmaženou cibulkou s česnekem, listy špenátu, plátky slaniny. Všechno posypte piniovými oříšky, osolte a opepřete. Maso srolujte, svažte provázkem, podle chuti posypte hrubým pepřem a zabalte do pečicího papíru.

3. Pečte při 175, v horkovzdušné troubě při 155 °C, zhruba 50 minut. Chvíli před koncem pečení sejměte papír, aby maso hezky zhnědlo. Před podáváním roládu nakrájejte na přibližně centimetrové plátky.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/05, str.32

Obchod Apetit