Delikátní a lehce stravitelné telecí je pro horké dny jako stvořené. V každém soustu téhle rolády navíc překrásně voní slanina a křupou piniové oříšky...
Suroviny
Postup
Na oleji osmažte cibulku a česnek. Z telecího vytvořte plát: špalíček masa podélně nařízněte, ale nedokrojte až do konce, a pak ho rozložte jako knihu. (Nebo o úpravu požádejte řezníka, v dobré masně vám rádi vyjdou vstříc.)
Maso poklaďte osmaženou cibulkou s česnekem, listy špenátu, plátky slaniny. Všechno posypte piniovými oříšky, osolte a opepřete. Maso srolujte, svažte provázkem, podle chuti posypte hrubým pepřem a zabalte do pečicího papíru.
Pečte při 175, v horkovzdušné troubě při 155 °C, zhruba 50 minut. Chvíli před koncem pečení sejměte papír, aby maso hezky zhnědlo. Před podáváním roládu nakrájejte na přibližně centimetrové plátky.
Komentáře