Lahodný důkaz toho, že terina nemusí být jen paštika z masa. Díky pikantnímu sýru se sušeným ovocem tak pohostíte i vegetariány.
Suroviny
mascarpone
250
g
lískové oříšky
3
PL
vlašské ořechy
3
PL
na čtvrtky
sušené meruňky
1,5
PL
sekané, propláchnuté
pepř
½
ČL
drcený
med
1
ČL
sýr s modrou plísní
375
g
např. Bleu d’Auvergne, gorgonzola, modřenín, s odkrojenou kůrkou, na kostky
Postup
1
V míse vidličkou rozmačkejte 150 g mascarpone. Přimíchejte ořechy, meruňky, pepř a med. V jiné misce zlehka smíchejte plísňový sýr se zbytkem mascarpone tak, aby kostky zůstaly co nejvíce v celku.
2
Vyložte chlebíčkovou formu fólií a nechte ji přečnívat. Třetinu sýrové směsi rozprostřete na dno. Na to navršte ořechovou směs a na ni zbytek sýrové. Uhlaďte a zakryjte přečnívající fólií. Nechte v ledničce aspoň hodinu odpočinout. Před podáváním vyklopte a sejměte fólii. Podávejte s medovou omáčkou s ořechy.