Těstoviny s cibulí a houbami

Těstoviny s cibulí a houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2028 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 261 g
Tuky 67 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové žampiony s cibulkou a špenátem, super rychlá večeře.

Suroviny

těstoviny 400 g
máslo 20 g
olivový olej 1 PL
šalotka 5 ks
žampiony 200 g
nebo lesní houby
vývar kuřecí 60 ml
lze nahradit zeleninovým vývarem
špenát 70 g
sůl

1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Slijte a udržujte v teple.

2 Mezitím zahřejte nepřilnavou pánev na středním plameni. Vložte máslo, olej a cibuli, opékejte deset minut, aby začala zlátnout. Vsypte houby a opékejte pět minut, aby změkly. Přidejte vývar a špenát a míchejte do chvíle, kdy listy zavadnou.

3 Těstoviny promíchejte s omáčkou a podávejte teplé. Můžete je posypat strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit