Milujete těstoviny? Udělejte si je s originální omáčkou ze smetany, pepře, parmazánu a citronové kůry. Ozdobte kapary.
Suroviny
těstoviny
400
g
papardelle
olivový olej
1
PL
kapary
2
PL
parmazán
100
g
strouhaný + hobliny na ozdobení
smetana ke šlehání
200
ml
sůl mořská
máslo
2
PL
pepř
3
ČL
drcený černý a bílý
citronová kůra
1
ČL
citronová šťáva
1
ČL
1 Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. V malé pánvičce rozpalte olej a opékejte v něm kapary dokřupava asi 1–2 minuty. Vyjměte a nechte na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.
2 V kastrůlku zahřejte smetanu, přidejte polovinu pepře, osolte a míchejte asi 3 minuty. Ztlumte oheň, vmíchejte parmazán, citronovou kůru i šťávu a po minutě vypněte. Okamžitě po kouskách zašlehejte máslo a vmíchejte do zcezených těstovin. Na talíři posypte zbytkem pepře a ozdobte kapary a hoblinami parmazánu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů)