Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s pepřem a křupavými kapary
Těstoviny s pepřem a křupavými kapary
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s pepřem a křupavými kapary

4.7/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2874 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 220 g
Tuky 169 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete těstoviny? Udělejte si je s originální omáčkou ze smetany, pepře, parmazánu a citronové kůry. Ozdobte kapary. 

Suroviny

těstoviny 400 g
papardelle
olivový olej 1 PL
kapary 2 PL
strouhaný + hobliny na ozdobení
sůl mořská
pepř 3 ČL
drcený černý a bílý

Postup

1

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. V malé pánvičce rozpalte olej a opékejte v něm kapary dokřupava asi 1–2 minuty. Vyjměte a nechte na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.

2

V kastrůlku zahřejte smetanu, přidejte polovinu pepře, osolte a míchejte asi 3 minuty. Ztlumte oheň, vmíchejte parmazán, citronovou kůru i šťávu a po minutě vypněte. Okamžitě po kouskách zašlehejte máslo a vmíchejte do zcezených těstovin. Na talíři posypte zbytkem pepře a ozdobte kapary a hoblinami parmazánu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...