Těstoviny s brokolicí a klobáskou

Těstoviny s brokolicí a klobáskou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3047 kcal
Bílkoviny 149 g
Cukr 42 g
Tuky 246 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché, vydatné a hřejivé jídlo, které na chatě (či kdekoli jinde) vyšvihnete za pár minut. Pak už se jen stačí zachumlat do deky, vzít si talíř na klín a můžete se do něj pustit!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
na plátky
klobása 370 g
bílých grilovacích nebo čerstvých typu salsiccia, nakrájených na plátky nebo špalíčky
vývar kuřecí 2 hrnky
smetana ke šlehání 0.5 hrnku
sůl
mražená brokolice 1.5 hrnku
povolené a nasekané
220 g
krátké těstoviny
čedar 1 hrnek
strouhaného
parmazán 0.25 hrnku
nastrouhaného + další na posypání

1 Ve větší pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli, česnek, klobásky a opékejte, dokud klobásky nebudou opečené a cibule dozlatova. Zhruba 3–4 minuty.

2 Vmíchejte vývar, smetanu, osolte, vsypte brokolici a vařte, dokud nebude akorát na skus.

3 Těstoviny uvařte al dente (raději méně než více) a vsypte je do pánve, přidejte sýr a promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Syté sýrové jídlo, jako jsou tyhle těstoviny, si náramně rozumí s pálivou omáčkou. Pokud máte po ruce srirachu, těstoviny s ní před podáváním pokapejte. Jídlu dodá další chuťový rozměr, a navíc vás zahřeje!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit