Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s brokolicí a klobáskou
Těstoviny s brokolicí a klobáskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s brokolicí a klobáskou

4.3/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3817 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 152 g
Tuky 266 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché, vydatné a hřejivé jídlo, které na chatě (či kdekoli jinde) vyšvihnete za pár minut. Pak už se jen stačí zachumlat do deky, vzít si talíř na klín a můžete se do něj pustit!

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
na plátky
bílá grilovací nebo čerstvá typu salsiccia, nakrájená na plátky nebo špalíčky
vývar kuřecí 2 hrnky
sůl
mražená brokolice 1,5 hrnku
povolená a nasekaná
těstoviny 220 g
krátké
čedar 1 hrnek
strouhaný
parmazán ¼ hrnku
nastrouhaný + další na posypání

Postup

1

Ve větší pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli, česnek, klobásky a opékejte, dokud klobásky nebudou opečené a cibule dozlatova. Zhruba 3–4 minuty.

2

Vmíchejte vývar, smetanu, osolte, vsypte brokolici a vařte, dokud nebude akorát na skus.

3

Těstoviny uvařte al dente (raději méně než více) a vsypte je do pánve, přidejte sýr a promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Syté sýrové jídlo, jako jsou tyhle těstoviny, si náramně rozumí s pálivou omáčkou. Pokud máte po ruce srirachu, těstoviny s ní před podáváním pokapejte. Jídlu dodá další chuťový rozměr, a navíc vás zahřeje!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...