Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s houbami a bylinkami

Těstoviny s houbami a bylinkami

3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1053 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 148 g
Tuky 24 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku

Suroviny

houby 250 g
lesní, lze nahradiit žampiony, silné plátky
hořčice kremžská 2 ČL
česnek 3 stroužky
oloupaný, nakrájený, na plátky
vývar zeleninový 150 ml
těstoviny 250 g
silnější, krátké
petrželka 3 PL
nasekaná, hladkolistá
z 1 citronu
sůl
pepř

Postup

1
Houby, hořčici, česnek a vývar nechte asi pět minut probublávat v kastrůlku, důležité je, aby se přitom tekutina téměř vyvařila a houby změkly. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte a promíchejte s houbami, petrželkou a citronovou kůrou. Dochuťte a podávejte.

Krémově
Spolu s houbami přimíchejte deset deka ricotty či jemného tvarohu.

S lilky
Houby vyměňte za jeden lilek, nakrájený na silnější plátky, a množství vývaru zvyšte na 300ml. Povařte s ostatními surovinami, aby byl lilek měkký a vývar odpařený. Pak vše vmíchejte do těstovin.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

15.08.2014 18:17

zajímavý

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...