Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku
Suroviny
houby
250
g
lesní, lze nahradiit žampiony, silné plátky
hořčice kremžská
2
ČL
česnek
3
stroužky
oloupaný, nakrájený, na plátky
vývar zeleninový
150
ml
těstoviny
250
g
silnější, krátké
petrželka
3
PL
nasekaná, hladkolistá
citronová kůra
z 1 citronu
sůl
pepř
Houby, hořčici, česnek a vývar nechte asi pět minut probublávat v kastrůlku, důležité je, aby se přitom tekutina téměř vyvařila a houby změkly. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte a promíchejte s houbami, petrželkou a citronovou kůrou. Dochuťte a podávejte.
Krémově
Spolu s houbami přimíchejte deset deka ricotty či jemného tvarohu.
S lilky
Houby vyměňte za jeden lilek, nakrájený na silnější plátky, a množství vývaru zvyšte na 300 ml. Povařte s ostatními surovinami, aby byl lilek měkký a vývar odpařený. Pak vše vmíchejte do těstovin.
Krémově
Spolu s houbami přimíchejte deset deka ricotty či jemného tvarohu.
S lilky
Houby vyměňte za jeden lilek, nakrájený na silnější plátky, a množství vývaru zvyšte na 300 ml. Povařte s ostatními surovinami, aby byl lilek měkký a vývar odpařený. Pak vše vmíchejte do těstovin.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(116 receptů)
Komentáře
david zahalka
15.08.2014 18:17
zajímavý
zajímavý