0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s houbami a bylinkami

Těstoviny s houbami a bylinkami

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1053 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 148 g
Tuky 24 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku

Suroviny

houby 250 g
lesní, lze nahradiit žampiony, silné plátky
hořčice kremžská 2 ČL
česnek 3 stroužky
oloupaný, nakrájený, na plátky
vývar zeleninový 150 ml
těstoviny 250 g
silnější, krátké
petrželka 3 PL
nasekaná, hladkolistá
citronová kůra
z 1 citronu
sůl
pepř
Houby, hořčici, česnek a vývar nechte asi pět minut probublávat v kastrůlku, důležité je, aby se přitom tekutina téměř vyvařila a houby změkly. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte a promíchejte s houbami, petrželkou a citronovou kůrou. Dochuťte a podávejte.

Krémově
Spolu s houbami přimíchejte deset deka ricotty či jemného tvarohu.

S lilky
Houby vyměňte za jeden lilek, nakrájený na silnější plátky, a množství vývaru zvyšte na 300 ml. Povařte s ostatními surovinami, aby byl lilek měkký a vývar odpařený. Pak vše vmíchejte do těstovin.

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit