0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky

Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2638 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 321 g
Tuky 93 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad na zdravou rychlovku oceníte nejen během vánočního pečení.

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ trocha na zakápnutí
česnek 4 stroužky
neoloupané, rozmáčknuté
cibule 3 ks
větší, nakrájené na tenká půlkolečka
tymián 4 snítky
lístky otrhané a nasekané nadrobno
těstoviny 340 g
čerstvé, my jsme koupili celozrnné od cerstvapasta.cz
sůl
pepř
cerstve mletý
semínka 1 PL
směs lněných, dýňových, sezamových...

V pánvi s vyšším dnem rozehřejte olej a na středním plameni na něm opékejte česnek s cibulí, aby začala hnědnout. Ztlumte plamen, osolte a nechte cibuli ještě 10–15 minut karamelizovat, česnek vyhoďte. Mezitím vyřízněte z kadeřávku tuhý střed a listy nakrájejte nahrubo.

2 Do cibule vmíchejte tymián a kadeřávek a opékejte, aby byl kadeřávek na skus.

3 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Sceďte a vmíchejte k cibuli a kadeřávku. Osolte, notně opepřete a vmíchejte rozdrobenou třetinu sýra. Rozdělte na talíře, na ně rozdrobte zbylý sýr, zakápněte olivovým olejem a posypte semínky podle chuti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč