0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky

Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2638 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 321 g
Tuky 93 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad na zdravou rychlovku oceníte nejen během vánočního pečení.

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ trocha na zakápnutí
česnek 4 stroužky
neoloupané, rozmáčknuté
cibule 3 ks
větší, nakrájené na tenká půlkolečka
kadeřávek 700 g
tymián 4 snítky
lístky otrhané a nasekané nadrobno
těstoviny 340 g
čerstvé, my jsme koupili celozrnné od cerstvapasta.cz
sůl
pepř
cerstve mletý
kozí sýr čerstvý 225 g
semínka 1 PL
směs lněných, dýňových, sezamových...

V pánvi s vyšším dnem rozehřejte olej a na středním plameni na něm opékejte česnek s cibulí, aby začala hnědnout. Ztlumte plamen, osolte a nechte cibuli ještě 10–15 minut karamelizovat, česnek vyhoďte. Mezitím vyřízněte z kadeřávku tuhý střed a listy nakrájejte nahrubo.

2 Do cibule vmíchejte tymián a kadeřávek a opékejte, aby byl kadeřávek na skus.

3 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Sceďte a vmíchejte k cibuli a kadeřávku. Osolte, notně opepřete a vmíchejte rozdrobenou třetinu sýra. Rozdělte na talíře, na ně rozdrobte zbylý sýr, zakápněte olivovým olejem a posypte semínky podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit