Nápad na zdravou rychlovku oceníte nejen během vánočního pečení.
Suroviny
olivový olej
2
PL
+ trocha na zakápnutí
česnek
4
stroužky
neoloupané, rozmáčknuté
cibule
3
ks
větší, nakrájené na tenká půlkolečka
kadeřávek
700
g
tymián
4
snítky
lístky otrhané a nasekané nadrobno
těstoviny
340
g
čerstvé, my jsme koupili celozrnné od cerstvapasta.cz
sůl
pepř
cerstve mletý
kozí sýr čerstvý
225
g
semínka
1
PL
směs lněných, dýňových, sezamových...
Postup
1
V pánvi s vyšším dnem rozehřejte olej a na středním plameni na něm opékejte česnek s cibulí, aby začala hnědnout. Ztlumte plamen, osolte a nechte cibuli ještě 10–15 minut karamelizovat, česnek vyhoďte. Mezitím vyřízněte z kadeřávku tuhý střed a listy nakrájejte nahrubo.
2
Do cibule vmíchejte tymián a kadeřávek a opékejte, aby byl kadeřávek na skus.
3
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Sceďte a vmíchejte k cibuli a kadeřávku. Osolte, notně opepřete a vmíchejte rozdrobenou třetinu sýra. Rozdělte na talíře, na ně rozdrobte zbylý sýr, zakápněte olivovým olejem a posypte semínky podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jednoduché obědy, které zvládnete do 15 minut(33 receptů )