Ať už se jmenují podle umouněných uhlířů, nebo vlasteneckých karbonářů, tyhle těstoviny jsou jednoduše dokonalé! Příprava je snadná, chce to jen trochu cviku a opravdu čerstvá vejce z důvěryhodného zdroje. Nejde ale jen o špagety s vajíčkem, v tradičním italském receptu na špagety carbonara je velmi důležitá dvojice sýrů pecorino a parmazán. Jídlo se možná tváří jako brunch, ale oceníte ho i jako rychlý oběd nebo večeři.
Videorecept
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 686.5 kcal
- Bílkoviny 27.75 g
- Sacharidy 65.75 g
- Tuky 35 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,7/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/12
Prosincový Apetit, nejočekávanější vydání roku, vychází už 11. 11. 2020. Společně se připravíme na opravdu kouzelné Vánoce, které letos všichni tolik potřebujeme. Upečeme voňavé cukroví a dechberoucí sváteční dezerty, připravíme oblíbené jedlé dárky, rozmazlíme se dobrotami, které nás zahřejí na těle i na duši, uvaříme spoustu rodinných receptů i nezapomenutelnou štědrovečerní večeři. Přejeme vám příjemné přípravy, klidné sváteční dny a spoustu krásných okamžiků s vašimi nejbližšími, redakce Apetitu