Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety carbonara

Špagety carbonara
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety carbonara

4/5 Počet hodnocení: 36
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2746 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 263 g
Tuky 140 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už se jmenují podle umouněných uhlířů, nebo vlasteneckých karbonářů, jsou jednoduše dokonalé! Příprava je snadná, chce to jen trochu cviku a opravdu čerstvá vejce z důvěryhodného zdroje.

Suroviny

vejce 3 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bucatini 350 g
nebo špagety
nakrájená na kostičky
česnek 2 stroužky
oloupané a zmáčknuté naplocho nožem
nastrouhaný najemno
nastrouhaný najemno

Postup

1

Vejce prošlehejte vidličkou v misce, osolte a opepřete. Do vroucí vody vsypte lžičku soli, a jakmile se tekutina začne znovu vařit, vložte do ní špagety. Vařte je podle návodu na obalu nebo vlastní chuti tak, aby zůstaly pevné na skus (al dente).

2

Zatímco se vaří těstoviny, rozpusťte ve velké silnostěnné pánvi máslo a vsypte kostičky pancetty i česnek. Na středním ohni je opékejte asi 5 minut. Míchejte, až slanina zezlátne a zkřupaví. Česnek už svoji roli splnil, tak ho vylovte a vyhoďte. Pod pánví udržujte velmi mírný oheň. Jakmile těstoviny dosáhnou správné konzistence, pomocí kleští či speciální sběračky je vyjměte a přihoďte na pánev. Nevadí, že na nich ulpěla voda.

3

K vejcím v misce zašlehejte většinu obou druhů sýra. Pánev s těstovinami odstavte z ohně a přilijte k nim vejce se sýrem. Kleštěmi či dlouhou vidličkou těstoviny promíchávejte a zdvihejte tak, aby se co nejlíp obalily vaječnou směsí; ta se díky teplu sálajícímu z těstovin zpevní, ale nezačne se srážet. Přidejte pár lžic tekutiny, v níž se vařily těstoviny, ale jen tolik, aby byla omáčka hedvábně vláčná, nikoli vodnatá. Je-li třeba, trochu ji osolte.

4

Pomocí dlouhé vidličky stočte každému na talíř jakýsi špagetový drdůlek. Poprašte ho trochou zbylého sýra, čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč