0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s krevetami a citronem

Těstoviny s krevetami a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s krevetami a citronem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 952 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 104 g
Tuky 21 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Než se uvaří těstoviny, stihnete připravit krevety – za čtvrt hodiny podáváte.

Suroviny

máslo
česnek 3 stroužky
krevety 250 g
loupané
sůl
citronová kůra 1 ČL
strouhaná
citronová štáva 1 PL
těstoviny 200 g
bazalka

1 V pánvi rozpusťte máslo, přidejte 3 stroužky jemně pokrájeného česneku a po 1 minutě vsypte 250 g loupaných krevet; osolte a přidejte lžičku strouhané citronové kůry a lžíci citronové šťávy. Opékejte, až budou krevety růžové, ale ještě měkké.

2 Promíchejte s vařenými těstovinami a podávejte ozdobené bazalkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit