Minimalistická úprava sluší těstovinám i krevetám. Vyniknou v ní však jen opravdu kvalitní suroviny.
Suroviny
olivový olej panenský
6
PL
česnek
1
stroužek
rozmáčknutý
krevety tygří
400
g
50
ml
suché martini lze nahradit suchým bílým vínem
sůl
petrželka
1
PL
nasekaná
chilli paprička
1
ks
pokrájená
k podávání
Postup
1
Na 6 lžících panenského olivového oleje opékejte asi minutu 2 rozmáčknuté stroužky česneku; pak je vyhoďte. Na ochucený olej dejte 400 g tygřích krevet, oloupaných s ponechaným ocáskem, a minutu míchejte.
2
Zalijte 50 ml suchého martini nebo bílého vína, osolte a vařte ještě další 2 minuty.
3
Přimíchejte uvařené fettuccine, lžíci nasekané petrželky a pokrájenou čerstvou červenou chilli papričku a po minutě vypněte a podávejte (třeba s citronem).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vůně Středomoří: 19 lehkých receptů (19 receptů )