Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fettuccine aglio, olio, pepperoncino a krevety
Fettuccine aglio, olio, pepperoncino a krevety
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fettuccine aglio, olio, pepperoncino a krevety

4.8/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1292 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 26 g
Tuky 95 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minimalistická úprava sluší těstovinám i krevetám. Vyniknou v ní však jen opravdu kvalitní suroviny.

Suroviny

olivový olej panenský 6 PL
česnek 1 stroužek
rozmáčknutý
krevety tygří 400 g
50 ml
suché martini lze nahradit suchým bílým vínem
sůl
petrželka 1 PL
nasekaná
pokrájená
k podávání

Postup

1

Na 6 lžících panenského olivového oleje opékejte asi minutu 2 rozmáčknuté stroužky česneku; pak je vyhoďte. Na ochucený olej dejte 400 g tygřích krevet, oloupaných s ponechaným ocáskem, a minutu míchejte.

2

Zalijte 50 ml suchého martini nebo bílého vína, osolte a vařte ještě  další 2 minuty.

3

Přimíchejte uvařené fettuccine, lžíci nasekané petrželky a pokrájenou čerstvou červenou chilli papričku a po minutě vypněte a podávejte (třeba s citronem).

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...