0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fettuccine aglio, olio, pepperoncino a krevety

Fettuccine aglio, olio, pepperoncino a krevety
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fettuccine aglio, olio, pepperoncino a krevety

4.8 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1292 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 26 g
Tuky 95 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minimalistická úprava sluší těstovinám i krevetám. Vyniknou v ní však jen opravdu kvalitní suroviny.

Suroviny

olivový olej panenský 6 PL
česnek 1 stroužek
rozmáčknutý
krevety tygří 400 g
50 ml
suché martini lze nahradit suchým bílým vínem
sůl
petrželka 1 PL
nasekaná
chilli paprička 1 ks
pokrájená
citron
k podávání

Postup

1

Na 6 lžících panenského olivového oleje opékejte asi minutu 2 rozmáčknuté stroužky česneku; pak je vyhoďte. Na ochucený olej dejte 400 g tygřích krevet, oloupaných s ponechaným ocáskem, a minutu míchejte.

2

Zalijte 50 ml suchého martini nebo bílého vína, osolte a vařte ještě  další 2 minuty.

3

Přimíchejte uvařené fettuccine, lžíci nasekané petrželky a pokrájenou čerstvou červenou chilli papričku a po minutě vypněte a podávejte (třeba s citronem).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč