Když nemáte moc času, ale nechcete slevit ze svých nároků. Nebo když přijde nečekaná návštěva.
Suroviny
vývar kuřecí
1
l
ústřicová omáčka
2
PL
omáčka hoisin
2
PL
rybí omáčka
1
PL
zázvor (čerstvý)
5
cm
jemně nastrouhaný
krevety tygří
300
g
vyloupané (mražené přelijte vroucí vodou a sceďte)
pak čoi
4
rozdělené na čtvrtky
nudle rýžové
2
bal
rovné
jarní cibulka
4
ks
jemně pokrájená
Postup
1
Ve velké pánvi nebo woku přiveďte k varu kuřecí vývar, přidejte dochucovací omáčky i zázvor. Krátce povařte a pak přihoďte krevety. Nechte 2 minuty bublat, aby krevety zrůžověly, a pak přidejte zelí; vařte další 2 minuty.
2
Do vývaru dejte nudle a vidličkou je oddělte od sebe. Opět přiveďte k varu a vařte dvě minuty, aby nudle změkly. Posypte jarní cibulkou a servírujte přímo z pánve – na nudle se vám budou hodit kleště, na vývar naběračka.