Těstoviny s plísňovým sýrem

Těstoviny s plísňovým sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1959 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 231 g
Tuky 79 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny na tohle pikantní jídlo nejspíš máte doma! Je-li na vás sýr s modrou plísní příliš výrazný, z poloviny ho nahraďte krémovým jemným mascarpone.

Suroviny

těstoviny 400 g
penne
máslo 25 g
cibule 2 ks
na tenká kolečka
česnek 1 stroužek
podrcený
šalvěj 1 PL
čerstvá, nasekaná, lze nahradit sušenou
sýr 100 g
s modrou plísní, na kostky (podle chuti a intenzity)
vlašské ořechy hrst
opražené, hrubě posekané
sůl
pepř

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. V rendlíku rozpusťte máslo a jemně na něm osmahněte cibuli dohněda. Přidejte česnek i šalvěj a opékejte další dvě minuty, pak rendlík sejměte z plamene. Slijte těstoviny, ale trochu vody si nechte zvlášť.

2

Do horkých těstovin vmíchejte opečenou cibulku, kostky sýra a dvě lžíce vody od těstovin. Podle chuti osolte a opepřete – pozor, sýry s modrou plísní bývají dost slané. Podávejte posypané praženými vlašskými ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit