Těstoviny s plísňovým sýrem

Těstoviny s plísňovým sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1959 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 231 g
Tuky 79 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny na tohle pikantní jídlo nejspíš máte doma! Je-li na vás sýr s modrou plísní příliš výrazný, z poloviny ho nahraďte krémovým jemným mascarpone.

Suroviny

těstoviny 400 g
penne
máslo 25 g
cibule 2 ks
na tenká kolečka
česnek 1 stroužek
podrcený
šalvěj 1 PL
čerstvá, nasekaná, lze nahradit sušenou
sýr 100 g
s modrou plísní, na kostky (podle chuti a intenzity)
vlašské ořechy hrst
opražené, hrubě posekané
sůl
pepř

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. V rendlíku rozpusťte máslo a jemně na něm osmahněte cibuli dohněda. Přidejte česnek i šalvěj a opékejte další dvě minuty, pak rendlík sejměte z plamene. Slijte těstoviny, ale trochu vody si nechte zvlášť.

2

Do horkých těstovin vmíchejte opečenou cibulku, kostky sýra a dvě lžíce vody od těstovin. Podle chuti osolte a opepřete – pozor, sýry s modrou plísní bývají dost slané. Podávejte posypané praženými vlašskými ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit