Suroviny na tohle pikantní jídlo nejspíš máte doma! Je-li na vás sýr s modrou plísní příliš výrazný, z poloviny ho nahraďte krémovým jemným mascarpone.
Suroviny
těstoviny
400
g
penne
máslo
25
g
cibule
2
ks
na tenká kolečka
česnek
1
stroužek
podrcený
šalvěj
1
PL
čerstvá, nasekaná, lze nahradit sušenou
sýr
100
g
s modrou plísní, na kostky (podle chuti a intenzity)
vlašské ořechy
hrst
opražené, hrubě posekané
sůl
pepř
Postup
1
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. V rendlíku rozpusťte máslo a jemně na něm osmahněte cibuli dohněda. Přidejte česnek i šalvěj a opékejte další dvě minuty, pak rendlík sejměte z plamene. Slijte těstoviny, ale trochu vody si nechte zvlášť.
2
Do horkých těstovin vmíchejte opečenou cibulku, kostky sýra a dvě lžíce vody od těstovin. Podle chuti osolte a opepřete – pozor, sýry s modrou plísní bývají dost slané. Podávejte posypané praženými vlašskými ořechy.