0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s krevetami a mladým hráškem

Těstoviny s krevetami a mladým hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s krevetami a mladým hráškem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3255 kcal
Bílkoviny 306 g
Sacharidy 135 g
Tuky 141 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše valentýnská pochoutka je ostrá i něžná – tak jako láska...

Suroviny

špagety (těstoviny) 300 g
olivový olej 2 PL
krevety 10 ks
syrové, tygří, očištěné a bez krunýřku
chilli paprička 1 ks
rozkrojená, bez semínek, nasekaná na kousky
hrášek 140 g
mladý nebo zmrazený loupaný
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
Na omáčku
chilli paprička 1 ks
i se semínky, nasekaná
máslo 100 g
krevety 300 g
neloupané, syrové
voda 300 ml
vařicí
sůl
pepř

1 Na omáčku nechte rozpustit 20 g másla a velmi krátce (asi půl minuty) na něm poduste chilli papričku. Zvyšte plamen, vsypte krevety a zprudka je osmahněte. Zalijte vodou, případně koňakem a po kouscích přidejte zbylé máslo. Tři minuty duste.

2 Všechno vlijte do nádoby robotu a rozšlehejte; opět stačí půlminuta. Přes jemné sítko směs přeceďte do misky a naběračkou vytlačte co nejvíc tekutiny. Podle chuti osolte a opepřete.

3 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Ve velké pánvi nebo woku rozpalte olej a zprudka na něm osmahněte loupané krevety a chilli papričku – asi tři minuty. Vsypte hrášek a špenátové lístky a ještě minutu smažte.

4 Těstoviny a vraťte je do hrnce. Vmíchejte krevety, omáčku a polovinu koriandru. Ještě jednou promíchejte a před podáváním jídlo posypte zbylým koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/05, str.19

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč