Naše valentýnská pochoutka je ostrá i něžná – tak jako láska...
Suroviny
Postup
Na omáčku nechte rozpustit 20 g másla a velmi krátce (asi půl minuty) na něm poduste chilli papričku. Zvyšte plamen, vsypte krevety a zprudka je osmahněte. Zalijte vodou, případně koňakem a po kouscích přidejte zbylé máslo. Tři minuty duste.
Všechno vlijte do nádoby robotu a rozšlehejte; opět stačí půlminuta. Přes jemné sítko směs přeceďte do misky a naběračkou vytlačte co nejvíc tekutiny. Podle chuti osolte a opepřete.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Ve velké pánvi nebo woku rozpalte olej a zprudka na něm osmahněte loupané krevety a chilli papričku – asi tři minuty. Vsypte hrášek a špenátové lístky a ještě minutu smažte.
Těstoviny a vraťte je do hrnce. Vmíchejte krevety, omáčku a polovinu koriandru. Ještě jednou promíchejte a před podáváním jídlo posypte zbylým koriandrem.
Komentáře