Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s krevetami a mladým hráškem
Těstoviny s krevetami a mladým hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s krevetami a mladým hráškem

4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3255 kcal
Bílkoviny 306 g
Sacharidy 135 g
Tuky 141 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše valentýnská pochoutka je ostrá i něžná – tak jako láska...

Suroviny

olivový olej 2 PL
krevety 10 ks
syrové, tygří, očištěné a bez krunýřku
rozkrojená, bez semínek, nasekaná na kousky
hrášek 140 g
mladý nebo zmrazený loupaný
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
Na omáčku
i se semínky, nasekaná
máslo 100 g
krevety 300 g
neloupané, syrové
voda 300 ml
vařicí
sůl
pepř

Postup

1

Na omáčku nechte rozpustit 20 g másla a velmi krátce (asi půl minuty) na něm poduste chilli papričku. Zvyšte plamen, vsypte krevety a zprudka je osmahněte. Zalijte vodou, případně koňakem a po kouscích přidejte zbylé máslo. Tři minuty duste.

2

Všechno vlijte do nádoby robotu a rozšlehejte; opět stačí půlminuta. Přes jemné sítko směs přeceďte do misky a naběračkou vytlačte co nejvíc tekutiny. Podle chuti osolte a opepřete.

3

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Ve velké pánvi nebo woku rozpalte olej a zprudka na něm osmahněte loupané krevety a chilli papričku – asi tři minuty. Vsypte hrášek a špenátové lístky a ještě minutu smažte.

4

Těstoviny a vraťte je do hrnce. Vmíchejte krevety, omáčku a polovinu koriandru. Ještě jednou promíchejte a před podáváním jídlo posypte zbylým koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 10:14
Recept se nachází v č.2/05, str.19

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...