0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s krevetami a mladým hráškem

Těstoviny s krevetami a mladým hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s krevetami a mladým hráškem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3255 kcal
Bílkoviny 306 g
Sacharidy 135 g
Tuky 141 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše valentýnská pochoutka je ostrá i něžná – tak jako láska...

Suroviny

špagety (těstoviny) 300 g
olivový olej 2 PL
krevety 10 ks
syrové, tygří, očištěné a bez krunýřku
chilli paprička 1 ks
rozkrojená, bez semínek, nasekaná na kousky
hrášek 140 g
mladý nebo zmrazený loupaný
baby špenát 100 g
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
Na omáčku
chilli paprička 1 ks
i se semínky, nasekaná
máslo 100 g
krevety 300 g
neloupané, syrové
koňak 2 PL
voda 300 ml
vařicí
sůl
pepř

1 Na omáčku nechte rozpustit 20 g másla a velmi krátce (asi půl minuty) na něm poduste chilli papričku. Zvyšte plamen, vsypte krevety a zprudka je osmahněte. Zalijte vodou, případně koňakem a po kouscích přidejte zbylé máslo. Tři minuty duste.

2 Všechno vlijte do nádoby robotu a rozšlehejte; opět stačí půlminuta. Přes jemné sítko směs přeceďte do misky a naběračkou vytlačte co nejvíc tekutiny. Podle chuti osolte a opepřete.

3 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Ve velké pánvi nebo woku rozpalte olej a zprudka na něm osmahněte loupané krevety a chilli papričku – asi tři minuty. Vsypte hrášek a špenátové lístky a ještě minutu smažte.

4 Těstoviny a vraťte je do hrnce. Vmíchejte krevety, omáčku a polovinu koriandru. Ještě jednou promíchejte a před podáváním jídlo posypte zbylým koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit