Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Těstoviny s krevetami

Těstoviny s krevetami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3226 kcal
Bílkoviny 303 g
Sacharidy 133 g
Tuky 141 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše valentýnská pochoutka je ostrá i něžná – tak jako láska...

Suroviny

špagety 300 g
olivový olej 2 PL
krevety 10 ks
syrové, tygří, očištěné a bez krunýřku
chilli paprička 1 ks
rozkrojená, bez semínek, nasekaná na kousky
hrášek 140 g
mladý nebo zmrazený loupaný
100 g
špenátové lístky
koriandr 2 PL
nasekaný
Na omáčku
chilli paprička 1 ks
i se semínky, nasekaná
máslo 100 g
krevety 300 g
neloupané, syrové
koňak 2 PL
voda 300 ml
vařicí
sůl
pepř
1. Na omáčku nechte rozpustit 20 g másla a velmi krátce (asi půl minuty) na něm poduste chilli papričku. Zvyšte plamen, vsypte krevety a zprudka je osmahněte. Zalijte vodou, případně koňakem a po kouscích přidejte zbylé máslo. Tři minuty duste.

2. Všechno vlijte do nádoby robotu a rozšlehejte; opět stačí půlminuta. Přes jemné sítko směs přeceďte do misky a naběračkou vytlačte co nejvíc tekutiny. Podle chuti osolte a opepřete.

3. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Ve velké pánvi nebo woku rozpalte olej a zprudka na něm osmahněte loupané krevety a chilli papričku – asi tři minuty. Vsypte hrášek a špenátové lístky a ještě minutu smažte.

4. Sceďte těstoviny a vraťte je do hrnce. Vmíchejte krevety, omáčku a polovinu koriandru. Ještě jednou promíchejte a před podáváním jídlo posypte zbylým koriandrem.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/05, str.19

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit